Дејан Станковић / - Фото: Тањуг
14/12/2021 u 21:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дејан Станковић дипломирао на Факултету за спорт у Београду

Тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић дипломирао је на Факултету за спорт Универзитета „Унион - Никола Тесла" у Београду и стекао стручно звање дипломирани менаџер у спорту

Станковић је дипломски рад на тему „Менаџмент кампа Деки5 и његов утицај на нормативне вриједности експлозивне снаге, брзине и агилности младих фудбалера“ одбранио „десетком“, а о квалитету његовог рада најбоље је посвједочио један од чланова комисије и Станковићев ментор доц. др Милан Радаковић.

- Овај дипломски рад има све елементе мастер рада, јер је истраживачког карактера што је за сваку похвалу - констатовао је доц. др Радаковић, преноси "Спортски журнал".

Станковић је дипломским радом за циљ истраживања имао дефинисање моделних карактеристика различитих индикатора експлозивне снаге, брзине и агилности фудбалера младих узрастних категорија, који су били учесници "Кампа Деки5".

- Морам да кажем да ми је лакше да наступам на стадионима пред 100.000 гледалаца него овдје пред вама. Ово је велико и ново искуство за мене. Већ сам прошао школу тренера, а у озбиљном тренерском послу око вођења екипе више се не врти све око једног човјека. То је сада све постало један озбиљан изазов управо за правог менаџера. Како ћеш да утренираш и припремиш екипу је тренерски дио, а све остало је менаџерски - рекао је Станковић.

Одбрани дипломског рада Дејана Станковића на Факултету за спорт на Новом Београду присуствовали су чланови његовог стручног штаба као и најближи сарадници са кампа Деки5.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 11:17