Neriješeno pod Goricom / -FOTO: SRđAN BOLJEVIć
04/03/2023 u 19:49 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Derbi pod Goricom bez pobjednika

Sutjeska povela u 20. minutu golom Vuka Strikovića, izjednačio Vladan Adžić u 48. minutu

Najveći crnogorski fudbalski derbi, duel Budućnosti i Sutjeske, završen je bez pobjednika. Bilo je pod Goricom neriješeno 1:1, a stekao se utisak da su ovakvim ishodom zadovoljni i jedni i drugi. Nikšićani su ostali lideri na tabeli, imaju dva boda i meč više od svog najvećeg rivala i nema sumnje da nas čeka neizvjesna završnica u borbi za titulu.

Prvi dio meča bio je jako zanimljiv. Oba tima krenula su otvoreno i bez garda, bilo je šansi na obje strane, a prvi je zaprijetio Petar Grbić u petom minutu. Njegov šut sa ivice kaznenog prostora završio je iznad prečke. Nikšičani su poveli u 20. minutu. Marko Matanović je odigrao pas za Vuka Strikovića, koji je prevario jednog protivničkog igrača i postigao efektan pogodak. Tri minuta kasnije Eraković je nakon duplog pasa sa Strikovićem dobro šutirao, a golman Dragojević odbranio. Uzvratila je Budućnost preko mladog Vasilija Adžića u 28. minutu, Giljen je bio siguran. Nisu Nikšićani u 38. minutu iskoristili zicer. U idealnoj poziciji bio je Dušan Živković, ali je šutirao preko gola. Za kraj poluvremena vidjeli smo šansu Balše Sekulića i odličnu paradu golmana Sutjeske.

Nakon samo tri minuta igre u drugom poluvremenu, Budućnost je izjednačila. Vasilije Adžić je izveo korner, a Vladan Adžić glavom pogodio mrežu Sutjeske. Očekivala se nakon tog izjednačenja još veća borba i uzbuđenja, ali je to izostalo, pa su veliki rivali na kraju osvojili po bod.

U ostalim mečevima 23. kola „Meridijanbet“ 1. CFL postignuti su sledeći rezultati: Dečić – Rudar 1:0, Jezero – Petrovac 1:1, Iskra – Arsenal 0:1, Mornar – Jedinstvo Franca 1:0.

Tabela: Sutјeska 44, Budućnost 42, Petrovac 33, Arsenal 33, Dečić 31, Mornar 29, Јezero 26, Јedinstvo Franca 26, Iskra 23, Rudar 20.

Naredno kolo igra se već u sriјedu, 8. marta, a sastaјu se: Petrovac – Rudar, Sutјeska – Dečić, Arsenal – Budućnost, Јedinstvo Franca – Iskra, Јezero – Mornar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 20:41