Детаљ са претходног меча Зете и Подгорице / - Фото: ДАН
05/11/2021 u 10:00 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дерби зачеља отвара 14. коло Прве Телеком лиге

Зета тражи прву побједу у дуелу са Подгорицом

Премијерни меч 14. кола Прве Телеком црногорске лиге одиграће данас у 15 сати у Голубовцима фудбалери Зете и Подгорице.

Биће то дерби зачеља.

За изабранике Драгољуба Ђуретића ово је можда и прекретница у овом дијелу сезоне.

Амбиције су им побједничке, јер би са три бода „фењер” препустили управо Љешкопољцима.

Ово је утакмица полусезоне, јер би у случају побједе побјегли са последњег мјеста. С друге стране, важна је утакмица и за њих и ко се боље снађе на овом терену, који ће вјероватно бити тежак за игру, славиће. Надам се да ћемо то бити ми – рекао је Ђуретић.

Шеф стручног штаба Зете је додао:

Јесте да смо млади и неисукусни и управо због те чињенице смо до сада изгубили најмање 10 бодова. Међутим, ова екипа више се физички не плаши било које екипе и покушаћемо данас да стигнемо до тог првог тријумфа у сезони.

Сатница

Петак: Зета – Подгорица (15); субота: Будућност – Дечић (16), Искра – Сутјеска (17), недјеља: Рудар – Петровац (14), Језеро – Морнар (14)

Стратег тима из Голубоваца потом казао да је атмосфера у екипи одлична, да је самопоуздање на виском нивоу, али и додао да не може да рачуна на неколико играча.

Ђуровић не може да игра због повреде задње ложе, Масато и Шикомава још нису спремни, Драган Мирановић је такође повријеђен... Али, враћа нам се у екипу капитен Срђан Крстовић, који у Бару није играо због повреде – истакао је Ђуретић.

За добар резултат потребан максимум

Подгорици никако да крене.

Прије пет дана, Доњогоричани су имали вођство против Будућности, али су на крају претрпјели још један пораз.

Зато је данашње гостовање у Голубовцима за њих и те како битно.

За нас ова утакмица долази у тешком тренутку, обзиром на све те околности које нас прате у последње вријеме. Што се тиче играчког кадра, фали нам Вујовић, који има картоне и још увијек неспремни Вукчевић. Са те стране смо мало ослабљени, али нас више брине чињеница што не освајамо бодове, а играмо коректно. Против свакога у утакмицу уђемо како треба, а не можемо је привести крају. Тај психолошки моменат није на најбољем нивоу из више разлога, утиче на нас, али се надам да ће данас извући максимум како бисмо остварили добар резултат – рекао је шеф стручног штаба Подгорице, Ненад Вукчевић.

image

Табела 1. ЦФЛ

- фото: SCREENSHOT/FSCG.ME

Стратег Подгорице је похвалио састав Зете.

То је екипа која у успону и коју краси младост. Желе да се доказују и увијек су спремни да дају максимум. На крају крајева, они су у предности у односу на нас, јер нико од њих не очекује ништа, али увијек могу да дају пуно. Имају пар квалитетних играча, попут Вукчевића, Крстовића, Бурзановића и осталих и сигурно ће нам бити тешко – додао је Вукчевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 20:06