Адровић увијек добро игра у родном граду / фото: Дан/Ненад Мандић
28/08/2021 u 11:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дерби зачеља у Беранама, Искра чека Петровац

Шесто коло Прве Телеком црногорске лиге почиње данас, сјутра на програму три меча

Мечевима ЈезероПодгорица у 18 сати, односно ИскраПетровац, 60 минута касније, данас се наставља Прва Телеком црногорска лига.

У недјељу од 17.30 часова Рудар ће дочекати Морнар, Будућност у 19 сати екипу Зете, док је дерби 6. кола између Дечића и Сутјеске заказан за 20 часова.

Побједа императив у дербију зачеља

Језеро и Подгорица су у досадашњем дијелу сезоне освојили само бод, па је побједа императив за оба тима у дербију зачеља.

- Свјесни смо да смо лоше стартовали и да смо морали и требали да имамо више бодова. Зато пред данашњу утакмицу немам шта друго да поручим, изузев да нас само занима побједа и ништа друго. Идемо од самог старта на освајање три бода. Сви смо на то фокусирани и спремни да дамо све од себе да тријумфујемо - поручио је нападач Плављана, Анес Хот.

Хот зна да је Подгорица квалитетан састав, иако то досадашњи резултати не показују.

- Као што је случај са нама и код противника је евидентна криза резултата. Ми ћемо се побринути са своје стране да им та криза се макар настави - истакао је Хот.

Сатница

Данас:

Језеро – Подгорица (18)

Искра – Петровац (19)

Недјеља:

Рудар – Морнар (17.30)

Будућност – Зета (19)

Дечић – Сутјеска (20)

 

Пред екипом Подгорице је веома битан меч у Беранама. Након очајног старта и четири пораза раскинута је сарадња са тренером Дејаном Рогановићем, а први бод екипа коју сада води Веско Стешевић освојила је против Зете у минулој рунди. Доста тога није функционисало у минулих пет кола, па ће предстојећа пауза добро доћи „жутима”, али ће претходно против Језера у дербију зачеља покушати да упишу прву „тројку”.

Адмир Адровић у свом родном граду увијек је пружао добре партије и вјерује да ће из Берана кренути и успјешна серија Подгорице.

- Нисмо очекивали овако лош старт првенства, па је вријеме да покажемо квалитет и на терену. Чека нас тежак, али веома битан меч против Језера које је попут нас имало лош старт. Уколико желимо да славимо морамо да одиграмо много боље него у минулих пет кола. Морамо да будемо дисциплиновани, борбени и максимално мотивисани – казао је Адровић: – Ако испоштујемо договор и све оно што смо радили на тренинзима вјерујем да ће на крају као награда доћи и резултат и да ћемо кризу оставити иза себе – додао је Адровић.

„Небескоплави” отвореног гарда у Даниловграду

Фудбалери Искре су претрпјели два везана пораза након доброг стартa и седам освоjених бодова, али након тешког распореда пред првенствену паузу одлучни су да се врате на триjумфални пут. Трећу побjеду у шампионату Даниловграђани ће тражити против Петровца на свом терену, али их очекуjе веома захтjеван меч против ривала коjи jе у доброj сериjи и има три бода више. Петровчани са пуно самопоуздања стижу у Даниловград након два везана триjумфа.

- Очекуjе нас jедна тврда утакмица. Петровац jе добра екипа, али ли играмо на свом терену и идемо на побjеду – поручио jе Илиjа Тучевић, коjи jе овог љета поjачао Искру.

Побjеда би Даниловграђанима сигурно много значила и на психолошком плану након два везана пораза од Дечића и Сутjеске. Нови пораз или реми донио би бриге пред паузу.

- Ми излазимо из три дербиjа, док jе Петровац имао много лакши распоред. Сигурно да неће бити лако, али наш циљ су три бода и вjеруjем да ћемо успjети да их освоjимо – казао jе Тучевић.

image

Табела Телеком 1.ЦФЛ

- фото: ФСЦГ

Фудбалери Петровца након срећено извојеване побједе у прошлом колу над Рударом, играју данас против Искре. Екипа из Даниловграда има седам бодова, три мање од "небескоплавих", али су показали у досадашњем току првенства и пар добрих и надахнутих игара. Екипа Искре је традиционално тврд орах за екипу из Петровца, и те утакмице су увијек пуне неизвјесности, а побједник се углавном не зна до самог краја. Евентуална побједа би "небескоплаве" избацила у сам врх табеле. Петровчани за сада играју добро што показује и салдо на табели од десет бодова.

- Свјесни смо да нас у Даниловграду не очекује нимало лак посао. Међутим, ми смо у одличном ритму, а посебно смо опасни кад играмо у гостима. Ипак, морамо бити обазриви јер Искра, која је морам признати квалитетна екипа, од самог старта првенства јури Европу. Играћемо отвореног гарда, надиграваћемо се и покушати да остваримо позитиван резултат. Успјех против Рудара добиће на вриједности само ако га данас потврдимо и против Искре. Оно што показујемо и играмо даје нам за право да тражимо побједу и у овом мечу. Ја се надам да ће тако бити, и да ћемо након овог меча бити ближу врху табеле - каже искусни Петар Вукчевић.

Д.К-Д.С-М.Н.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 02:58