Paulo Dibala / -FOTO: AS ROMA/TWITTER
23/03/2023 u 18:42 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dibala tuži Juventus za 50 miliona eura

Argentinac je za "staru damu" igrao od 2015. do 2022. godine

Fudbaler Rome Paulo Dibala (29) odlučio je da tuži svoj bivši klub Juventus za više od 50 miliona eura.

Argentinac će zahtijevati da mu se isplati razlika između ugovorene cifre za novi ugovor 2021. godine, koji na kraju nije potpisao, i ugovora koji je dobio u Romi.

„Korijere dela sera” prenosi da je Dibala preko svog advokata Luke Ferarija pokrenuo postupak tražeći isplatu ugovorenih sredstava, uprkos tome što dvije strane nisu ništa potpisale.

On smatra da je dogovor dvije strane za petogodišnji ugovor vrijedan 9,2 miliona eura po sezoni nešto što treba da poštuju, a pored ove cifre zahtijeva i tri miliona eura, koje je klub bio dužan da mu isplati iako su torinskom klubu oduzeti bodovi za finansijske malverzacije.

„Juventus mi duguje preko tri miliona eura za plate od 2021. Rok za isplatu je do aprila, a ako se to ne desi, advokati će morati da ih tuže, iako sam sve vreme pokušavao da to izbjegnem“, rekao je Dibala.

„Mislim da će biti procesuirani sa dvije strane. Prva tužba će se odnositi na neispunjavanje dogovorene saradnje, a druga na obaveze ugovora koji je potpisao“, rekao je advokat Luka Ferari.

Juventus je odustao od nastavka saradnje sa Dibalom, nakon kupovine Dušana Vlahovića.

Odlučili su da Argentinca besplatno puste u Romu, a on se sa Romom dogovorio za mnogo manju cifru od nepotpisanog ugovora sa „starom damom”.

On želi da naplati razliku između ugovora i pokrenuće postupak protiv tima u kojem je igrao od 2015. do 2022. godine.

Ipak, teško da će uspjeti da stigne do 50 miliona eura, ali će sigurno dobiti svoju zaradu od nešto više od tri miliona.

Dibala je za Juventus odigrao 293 utakmice i postigao 115 golova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 10:15