Заједничка фотографија / - фото: Приватна архива
23/06/2021 u 16:02 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Добре партије и сјајни дриблинзи на „Вемблију”

Важнија од свега је порука коју фудбал носи

Екипа Саборни храм побједник је „Турнира пријатељства” у мини фудбалу.

Прво издање турнира у организацији компаније  „Кутјево Туегра” је на терену „Вембли” у Подгорици окупило осам екипа.

У свим мечевима је виђен лијеп фудбал, сјајним дриблинзима и контролом лопте Милан Ристић, Здравко Беговић, Зоран Жарић, Милош Антић су подсјетили како су некад харали црногорским футсал теренима, док су Владо Перовић, Иван Ивановић, Борис Маровић, Лука Вулетић и други показали да су могли бити добри фудбалери да су имали мало среће.

У финалу су играчи тренера Зорана Вукчевића савладали екипу Медреса Мехмет Фатих са 1:0.

Бронзу су узели футсалери Кутјево Туегра, који су у борби за треће мјесто побиједили Спортске новинаре Црне Горе са 2:0.

Претходно је Саборни храм у полуфиналу елиминисао Кутјево Туегра побједом са 4:2, док је Медреса Мехмет Фатих у финишу меча са Спортским новинарима прво стигла до изједначења на 1:1, а онда славила након бољег извођења пенала.

Колико је турнир био јак можда најбоље говори чињеница да су представници „седме силе” завршили ван побједничког постоља, а годинама играју заједно и предстваљају Црну Гору на турнирима широм Европе, на најбољи могући начин.

Ипак, резултат је овог пута био у другом плану.

Захвалио бих се Едину Тузовићу на сјајној идеји да организује овакав турнир, чији је циљ промоција мира, пријатељства, суживота, толеранције. Надам се да ће турнир постати традиционалан, да ће следеће године бити више екипа и да ће сви следећи учесници, иако је резултат битан ипак више посветити пажње ширења порука због којих се турнир одржава – рекао је Владо Перовић из екипе Спортски новинари ЦГ.

У прелиминарној рунди, екипе су биле подијељене у двије групе.

У једној су играли Ветерани ФК Будућност, Медреса Мехмет Фатих, Политичари и Кутјево Туегра, а у другој Саборни храм, Спортски новинари ЦГ, Католичка заједница и екипа Аутсајдери.

Након одиграна три кола, по двије првопласиране екипе су избориле пласман у полуфинале.

Овим турниром смо хтјели да пошаљемо поруку да у Црној Гори има људи који желе да се друже, сарађују и договарају се око свих друштвених питања, да пошаљемо поруке мира, да требамо бити у свему сложни, братски отворени, пружити руку бољем, прихватити спортске поразе, да је Црна Гора мала средина и да само тако можемо напријед и као појединци и као друштво. Нема ничег љепшег од тога да смо ми у ова два дана турнира, видјели прије свега много дјеце и омладине, затим неке наше фудбалске легенде на трибинама, као и родитеље са бебама. Ово је најљепша порука коју носи овај турнир – рекао је Един Тузовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:21