/ -FOTO: TWITTER
15/12/2023 u 12:32 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Doživotna suspenzija za Faruka Koču

FS Turske kaznio predsjednika Ankaragučua

Predsjednik turskog superligaša Ankaragučua Faruk Koča je doživotno izbačen iz fudbala zbog udaranja sudije Halila Umuta Melera posle utakmice protiv Rizespora. Ankaraguču i Rizespor su remizirali 1:1, a Koča je nezadovoljan suđenjem na kraju meča odlučio da se fizički obračuna sa glavnim arbitrom. Sudija Halil Umut Meler je od zadobijenog udarca pao na tlo gdje su ga dodatno šutirali, pa je sa vidljivom masincom ispod oka prebačen u bolnicu gdje ga je posjetio i predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

Koča je podnio ostavku na mjesto predsjednika kluba, ali je prije toga dao šokantnu izjavu.

-Ovaj incident nastao je zbog pogrešnih odluka i provokativnog ponašanja sudije. Cilj mi je bio verbalno da reagujem na njegovo suđenje i pljunem mu u lice. U tom sam trenutku ošamario arbitra po licu, a šamar koji sam dao neće izazvati nikakve prelome. Nakon mog šamara, sudija je stajao desetak sekundi i onda se bacio na zemlju. Odmah su me udaljili sa mjesta događaja jer sam bio srčani bolesnik - rekao je za Koča koji je i uhapšen, pa mu prijeti čak i zatvorska kazna.

FS Turske je ekspresno donio odluku o doživotnoj suspenziji Koče, a moraće da plati i novčanu kaznu u iznosu od dva miliona turskih lira (63.000 evra). Takođe, Ankaraguču će narednih pet domaćih utakmica igrati pred praznim tribinama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
31. maj 2024 12:01