Драшко Божовић / - фото: ФК Будућност
28/05/2021 u 15:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Драшко Божовић – први међу једнакима у плаво-бијелој породици

Искусни везни фудбалер Будућнсти проглашен за најбољег играча Прве Телеком црногорске лиге у избору Синдиката професионалних фудбалера. Све је плод тимског рада. Финале Купа са Дечићем ће бити најљепша утакмица и последња препрека на путу ка исписивању историје

Искусни везни фудбалер Будућности, Драшко Божовић, изабран је за најбољег играча Прве Телеком црногорске лиге у Синдиката професионалних фудбалера Црне Горе. Тридесетдвогодишњак је на крају 2020. године добио и признање ФСЦГ за најбољег у домаћем шампионату.

Велика ми jе част сто сам и другу годину заредом изабран за наjбољег играча лиге, посебно ми jе драго jер награда долази од стране моjих колега фудбалера – рекао је Божовић за клупски сајт.

У иделаном тиму Телеком 1. ЦФЛ нашло се чак шест фудбалера Будућности. Поред Драшка то су голман Милош Драгоjевић, дефанзивци Игор Ћуковић и Марко Вучић, везиста Милош Раичковић и офанзивац Игор Ивановић.

Све jе то плод доброг рада у клубу. Велику захвалност дугуjем управи и стручном штабу, а наjвећу саиграчима, без коjих ни jа не бих добио признања. Наравно, породица jе моj ослонац и велика покретачка снага – додао је Божовић, уз напомену да му индивидуална признања ништа не би значила да плаво-бијели нису освојили титуле.

Везњак је са најтрофејнијим црногорским тимом освоjио четити титуле првака државе (2008, 2011, 2020, 2021) и jедан Куп (2019).

Шанса за нови тријумф у најмасовнијем такмичењу је у недјељу против Дечића.

Финале Купа jе сигурно наjљепша утакмица у Црноj Гори, биће присутни и навиjачи у одређеном броjу, тако да не сумњам да ће амбиjент послиjе дужег времена да буде прави фудбалски. Близу смо историjског успjеха, остала jе jош jедна препрека, али вjеруjемо да можемо да остваримо оно што сањаjу генерациjе и генерациjе људи коjи воле Будућност - дуплу круну.

Тузани заслужују респект.

Неће бити лако, играмо против чврсте и агресивне екипе, коjа има пар изванредних индивидуалаца, али мислим да jе ова генерациjа заслужила да се упише златним словима у историjи клуба. Мислим да имамо и знања и снаге за то.

Недостаје само позив у репрезентацију

Божовић жали једино што није добио позив у репрезентацију Црне Горе у току последње двије сезоне.

Можда jедино због чега жалим jесте то што у последње двиjе године нисам имао прилику да играм за национални тим, jер jе сваком играчу жеља да представља своjу земљу – рекао је Божовић.

Будућност је ове сезоне оборила многе рекорде.

За нову доминантну титулу jе заслужан цjелокупан колектив – од управе, преко људи из канцелариjа, стручног штаба, играча, економа и физиотерапеут. Сви смо jедна велика плаво-биjела породица – закључио је Драшко Божовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:15