Дринчић и другови држе све у својим рукама / - фото: Дан/Жељко Шапурић
19/09/2021 u 11:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дринчић: Морамо задржати мирноћу

Сутјеска дочекује Петровац (18), Дечић екипу Морнара (19) у последњим мечевима осмог кола Прве Телеком црногорске лиге

Утакмицама Сутјеска – Петровац и Дечић – Морнар, данас ће се спустити завјеса на осмо коло Прве Телеком црногорске лиге.

Да је чак најзагриженији навијач Сутјеске унапријед писао сценарио актуелне сезоне, вјероватно не би могао овако савршено све да испланира.

Иако још није окончана ни прва четвртина првенства, сви актери прволигашког каравана слажу се са оцјеном да се Никшићанима широм отварају трофејна врата.

Плаво-бијели сваком противнику, сваком наредном мечу, дају прворазредан значај.

Резултати и сатница

Будућност – Језеро 0:1

Искра – Подгорица 4:2

Рудар – Зета 2:0

Недјеља:

Сутјеска – Петровац (18)

Дечић – Морнар (19)

Таква атмосфера је и уочи меча са екипом Петровца, данас у 18 сати.

То потврђује и штопер Милош Дринчић.

На нама је да на сваком наредном мечу будемо на највишем могућем нивоу. Морамо задржати мирноћу. Довели смо себе у ситуацију да чврсто држимо судбину у својим рукама и идемо даље. Играмо код куће, пред својим навијачима. Јесмо фаворити, од те чињенице не бјежимо, али морамо да будемо максимално концентрисани – поручио је Милош Дринчић.

Петровчани су знали да изненаде крај Бистрице

Фудбалери Петровца са оптимизмом путују у Никшић, гдје ће одмјерити снаге са лидером на табели, екипом Сутјеске. Изабраници тренера Владимира Јанковића су у прошлом колу у веома доброј партији, остварили тријумф против Дечића, те сада у овој дуел улазе са доста самопоуздања. Сутјеска игра веома добро и посебно су опасни на свом терену. Међутим, познато је да су „небескоплави” знали да изненаде управо на стадиону крај Бистрице.

Марко Миличковић, најбољи стријелац у редовима Петровчана, каже да их чека тешка и тврда утакмица, али да не иду са унапријед подигнутом бијелом заставом.

Респектујемо Сутјеску и знамо да је добра екипа, али и ми имамо квалитет што смо показали и на мечу са Дечићем. Добро радимо на тренинзима, и надам се да можемо остварити повољан резултат. Треба да одиграо борбено и сконцетрисано цијелу утакмицу, и уопште не сумњам да ће моји саиграчи то и испунити – казао је Миличковић.

Дечић под императивом

Након пораза од Петровца у прошлом колу, фудбалери Дечића у вечерашњи меч са Морнаром улазе под великим императивом. Тузани једноставно морају да играју на побједу, уколико желе да остану у трци за највећи пласман. Повољност за тренера Едиса Мулалића и његов стручни штаб јесте та што се у екипу враћа неколико играча који су пропустили меч са Петровцем. Један од њих је и Данило Пешукић.

Очекује нас једна веома захтјевна утакмица, само њихово стање на табели говори о каквој се екипи ради. Међутим, ми идемо на побједу као и у свакој утакмици до сад и надам се да ћемо успјети у томе – рекао је Данило Пешукић.

Стевановић: Познајем рад Едиса Мулалића

Сви у екипи Морнара, као и навијачи, очекивали су у прошлом, колу побједу против Искре на „Тополици”. Нису стигли до бодова, али ће прилику за поправни имати данас на гостовању у Тузима. Сјајни десни бек, Синиша Стевановић, каже да је ова утакмица дерби осмог кола.

image

Табела Телеком 1. ЦФЛ

- фото: SCREENSHOT/фсцг

Познајем добро рад тренера Едиса Мулалића, радио сам са њим у Жељезничару. Велики је фајтер, зна да припреми екипу. Хтјели ми то или не, ово је дерби кола. Морнар је ту гдје јесте и то није случајно, већ је ово мјесто на табели сасвим заслужено. Ми на овом мечу немамо никакав посебан притисак, јер је наша екипа тако пројектована, да играмо фудбал и да се надигравамо. Показали смо одређени квалитет у досадашњем дијелу првенства. Тачно је да можемо сваког да добијемо, да са сваким играмо, али очигледно знамо и да направимо неке грешке. Дечић је добра екипа, али и они као и ми имају својих мана. Ово је утакмица која би могла да привуче доста гледалаца за црногорске прилике – истакао је Стевановић.

Б.К.–Д.П.–Д.С.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 20:30