Igalo domaćin u subotu / -FOTO: TEKBOL SAVEZ CRNE GORE
26/03/2024 u 09:58 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Drugi "zimski" Teqball turnir u Herceg Novom

U SC Igalo najbolji tekeri će se nasmetati u tri kategorije - muškom singlu i dublu, kao i u mješovitom dublu

Crnogorska Teqball liga biće nastavljena drugim "zimskim" turnirom - "Winter TouR2" održaće se u Herceg Novom, u subotu uz podršku generalnog partnera lige, LOB.

Najbolji tekeri, nakon takmičenja u Podgorici, nadmetaće se u SC Igalo i to u tri kategorije - muškom singlu i dublu, kao i u mješovitom dublu. Herceg Novi se vremenom ističe kao jedan od crnogorskih Teqball centara, a to potvrđuju i brojne ekipe koje sa ambicijama ulaze u takmičenje.

-Povodom predstojećeg turnira Crnogorske Teqball lige u Herceg Novom očekujem da ponovimo rezultate od prošle sezone, u kojoj smo uglavnom stizali da polufinala. Pošto nismo bili u mogućnosti da treniramo posljednja dva mjeseca, što zbog povrede, što zbog obaveza, vidjećemo da li ćemo u tome i uspjeti. Biće to dobra prilika da vidimo gdje smo u odnosu na ostale ekipe, obzirom da nismo imali prilike da igramo protiv njih od prošle sezone. Iskoristio bih priliku da se zahvalim Radovanu Raleviću i Osnovnoj školi "Orjenski Bataljon" u Bijeloj koji su se maksimalno potrudili da nam obezbijede uslove za treniranje tokom ove zime, istakao je član ekipe Bijela Sveto Gardašević.

SC Igalo i Herceg Novi od prošle godine vrijedno rade na promociji sporta i rekreacije, u čemu značajno doprinosi i Teqball kao sport, za koji su stvoreni sjajni uslovi.

-Teqball savez Crne Gore u saradnji sa Opštinom Herceg Novi i Sportskim centrom Igalo po prvi put organizuje turnir zimske Teqball lige u našem gradu. Kao sport koji postaje sve više atraktivan i popularan, budi veliko interesovanje u Herceg Novom, gdje mi već imamo nekoliko predstavnika koji se uredno takmiče na Teqball turnirima. Ono na šta stavljamo akcenat jeste aktivnost i ljepšeg pola u ovome sportu, te će samo učešće na turniru uzeti i djevojke iz Herceg Novog, inače aktivne fudbalerke. Sportski centar Igalo posjeduje tri stola za Teqball i jedna je od ustanova koja je već 2023. godine organizovala lokalni turnir u Teqball-u. Uz fenomenalnu saradnju sa predsjednikom Teqball saveza Crne Gore, Miloradom Šutulovicem, u planu su, pored Teqball lige krajem marta, i mnogi drugi projekti vezani za promociju i adaptaciju ovoga sporta na pravi način u Herceg Novom, istakao je direktor SC Igalo Radovan Ralević.

Pravo na učešće na drugom "zimskom" MTL turniru imaju takmičari 2008. godišta i stariji, a mogu se prijaviti putem Instagram stranice teqball.mne.

Nakon sjajnog otvaranja sezone u Podgorici i tunrira u Herceg Novom, posljednji turnir zimske lige održaće se u Bijelom Polju, 27. aprila.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:23