Лапорта и Депај / - фото: FACEBOOK.COM/FCBARCELONA
16/08/2021 u 17:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дуг Барселоне милијарду и 350 милиона евра

Први човјек Блаугране, Ђоан Лапорта на двочасовној конференцији за медије изнио низ оптужби на рачун претходне управе

Предсједник Барселоне, Ђоан Лапорта, саопштио је да дуг клуба милијарду и 350 милиона евра.

Лапорта је за катастрофално стање у Блауграни оптужио претходни менаџмент, а као главни разлог је навео тврдњу да су плате играча премашивале приходе клуба на годишњем нивоу.

Прва ствар коjу смо морали да урадимо када смо дошли jе да затражимо позаjмицу од 80 милиона евра jер нисмо могли да исплатимо плате. Претходна управа била jе пуна лажи. Такође смо установили да jе потребно да урадимо хитне поправке на самом стадиону jер бисмо у супротном ризиковали животе навиjача. Такође, сазнали смо да jе клубу унапријед исплаћено 50 одсто новца од ТВ права. Додатно, сазнали смо да jе политика исплаћивања зарада била обрнута пирамида. Прича о смањењу плата на почетку пандемиjе такође jе била лаж – рекао jе Лапорта.

Конференција за медије првог човјека шпанског гиганта је трајала два сата.

Установили смо и да су вршене броjне исплате разним посредницима коjи чак нису ни агенти. Оно што се дешавало jе изузетно забрињаваjуће. Имали смо расходе од 451 милиона евра. Оно што jе у свом писму написао Бартомеу (претходни предсједник) у покушаjу да оправда себе jе скретање пажње. Они су одговорни за све што се овдје догодило прије 7. марта ове године и неће се извући – поручио jе Лапорта.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 16:57