/ Фото: Анадолија
03/07/2021 u 17:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Ђукановић честитао Савићевићу: Захваљујући твом прегалаштву фудбал нам је уздигнут на већи ниво

Велика подршка за нови мандат је и потврда да се успјех којем се цијели свијет диви, ипак вреднује и у нашој кући, каже предсједник у честитци

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић честитао је Дејану Савићевићу поновни избор на функцију предсједника Фудбалског савеза Црне Горе.

- Драги Дејо, захваљујући твом посвећеном раду и међународном угледу, на Kонгресу УЕФА у Диселдорфу 2007. године ова организација је постала пуноправни члан УЕФА, и члан ФИФА на Kонгресу свјетске куће фудбала, у Цириху исте године. Велика подршка за нови мандат је и потврда да се успјех којем се цијели свијет диви, ипак вреднује и у нашој кући. Искрене честитке упућујем и свим члановима Извршног одбор- написао је предсједник у честитци. 

Како је казао, захваљујући Савићевићевом прегалаштву и свих спортских радника посвећених овој спортској дисциплини, црногорски фудбал уздигнут је на виши ниво.

- Наши клубови су у прилици да се сваке године такмиче са реномираним европским тимовима.Посебан допринос дао си и нашој фудбалској репрезентацији која је у једном тренутку била 16-та на свијету према Фифиној ранг листи, а чија је  борбеност, залагање и знање сада већ добро познато широм Европе, на шта је поносна цијела Црна Гора- додао је Ђукановић. 

Према љеговим ријечима, у претходном периоду унапријеђена је фудбалска инфраструктура.

- Фудбалски савез Црне Горе је добио и своју нову кућу - Kућу фудбала коју је на десетогодишњицу обнове црногорске независности, отворио предсједник ФИФЕ. Увјерен сам да период пред нама дочекујеш са још више ентузијазма и да ћеш својим знањем и искуством, и у овом мандату, допринијети укупном развоју црногорског фудбала и спорта упоште. Још једном Ти честитам избор на функцију Предсједника ФСЦГ и желим сваки успјех на личном и професионалном плану- стоји у честитци Ђукановића. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

24. septembar 2021 02:01