Đuričković na treningu / -FOTO: FK BUDUćNOST
29/06/2023 u 16:18 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đuričković: Želimo da nastavimo put u Ligi šampiona

Gledali smo Brejdablik protiv Tre Penea, analizirali i neke prethodne utakmice, znamo da ćemo imati svoje šanse - rekao je Đuričković

Fudbaleri Budućnosti sjutra od 21 sat na stadionu „Kopavogsvolur“, igraju protiv domaćeg Brejdablika meč za plasman u 1. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Nakon ubjedljive pobjede u polufinalu nad andorskim Atletik Eskaldesom (3:0), optimizam u taboru plavih je još veći i svi se nadaju da mogu ispuniti cilj i zakazati dvomeč sa irskim Šamrokom. S druge strane, plavi su svjesni da ćeka težak meč, jer je šampion Islanda ekipa koja posjeduje veliki kvalitet.

-Imali smo dug put do Islanda, odigrali korektnu utakmicu u polufinalu protiv prvaka Andore i u finale ulazimo sa velikom željom da nastavimo put u Ligi šampiona. Svi se držimo zajedno, vjerujemo u trijumf i nadamo se da ćemo obradovati naše navijače - poručio je vezista Podgoričana Miomir Đuričković.

Brejdablik se u takmičarskom ritmu, ali je ranjiv što potvrđuje i aktuelno prvenstvo, gdje se nalaze na trećoj poziciji sa deset bodova minusa od prvoplasiranog Vikingura.

-Odlično poznajemo Brejdablik, znamo da su fizički izuzetno spremna ekipa, kao i da su tehnički poktovan tim. Najveća prednost rivala je što je gro igrača dugo godina zajedno, što znači da se dobro poznaju. Međutim, gledali smo Brejdablik i protiv Tre Penea, analizirali i neke prethodne utakmice, znamo da ćemo imati svoje šanse. Treba da budemo disciplinovani i odgovorni u defanzivi, a vjerujem da imamo brzinu i snagu u ofanzivnom dijelu da riješimo utakmicu. Svi znamo da smo ovdje na Islandu nesrećno izgubili prošle godine od Brejdablika nakon dva crvena kartona, a to nam daje još veći motiv da slavimo i nastavimo da se takmičimo u kvalifikacijama za Ligu šampiona - jasan je Đuričković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 13:57