Miodrag Džudović / -FOTO: DEJAN PANIć
05/06/2023 u 16:31 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Džudović: Evropa je veliki izazov

Nećemo tek tako dopustiti da naš boravak na Islandu bude samo izlet i neuspješna epizoda - istakao je kormilar plavih

Fudbaleri Budućnosti počeli su u subotu pripreme za start u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Pod komandom šefa stručnog štaba Miodraga Džudovića i njegovih pomoćnika, plavi treniraju u svom kampu na Starom aerodromu, a na današnjoj konferenciji na novinare strateg „plavih“ je govorio o planovima u narednom periodu.

-Do subote smo u Podgorici, a onda odlazimo na Zlatibor gdje ćemo odigrati dvije utakmice sa ekipom iz Izraela i Jedinstvom s Uba. Završnu sedmicu priprema odradićemo u Podgorici, odakle 25. putujemo za Island – rekao je Miodrag Džudović.

Podgoričani jure pojačanja, a na pitanje na kojim pozicijama su im potrebni igrači, Džudović je odgovorio:

-Treba da se pojačamo i po bokovima, u ofanzivi imamo Grbića i Kneževića, i potreban nam je još jedan kvalitetan igrač, a priključićemo jednog iz omladinske ekipe i tako dobiti spoj mladosti i iskustva. Želimo i da pojačamo konkurenciju na mjestu lijevog beka. Što se tiče veznog reda, za sada nećemo dovoditi nikoga, osim ako se ne pojavi neki baš kvalitetan igrač. Smatram da ova ekipa ima kvalitet, problem je samo u rotaciji i konkurenciji. Pokušaćemo to da nadoknadimo u skorijem roku, a prioritet su nam igrači koji imaju tonus igranja u prethodnom periodu i koji su dali doprinos u svojim timovima.

Plavi će krajem mjeseca igrati na Islandu kvalifikacije za Ligu šampiona, a taj turnir se čeka sa posebnim nestrpljenjem,

-Evropa je veliki izazov, čeka nas specifično takmičenje i svima je jasno da nemamo pravo na kiks. Pozitivno razmišljam, smatram da imamo realne šanse da prođemo u prvo kolo kvalifikacija. Razumijem da je to važno za opšti ambijent u crnogorskom fudbalu, da postoji dugogodišnje loše iskustvo u evropskim takmičenjima. Mogu da obećam da ćemo raditi najbolje moguće i nećemo tek tako dopustiti da naš boravak na Islandu bude samo izlet i neuspješna epizoda – poručio je Miodrad Džudović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:20