Радуловић и Џудовић / - фото: ФСЦГ/Филип Филиповић
14/11/2021 u 15:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Џудовић: Кад бисмо имали већи фонд играча...

Помоћни тренер у фудбалској репрезентацији Црне Горе да су повреде и разни проблеми условили да„црвени” у континуитету не пружају партије као против Холандије

Реми са Холандијом у претпоследњем колу квалификација за Свјетско првенство у Катару, вратио је вјеру у будућност црногорског фудбала.

Иако су изгубили све шансе да се пласирају на Муднијал, изабраници Миодрага Радуловића су показали карактер, вратили се за четири минута из минус два (2:2) и пореметилиј планове препотентном „орању”.

Искрено, нисмо очекивали све ово, посебно због проблема које смо имали уочи утакмице и околностима које су се дешавале око нас. Мислим да смо извукли максимум. Надам се да ће ово бити подстрек за рад и добру припрему за следећег противника, како би на један квалитетан начин завршили ове квалификације – рекао је помоћни тренер Црне Горе, Миодраг Џудовић након преспаване ноћи.

Популарни Џудо је поновио мишљење селектора Миодрага Радуловића да представа против великог ривала може бити замајац за будућност.

Овакве утакмице дају огромно искуство. Кроз ове утакмице постајеш бољи, добијаш више самопоуздања, надамо се да ће све ово позитивно утицати и да нећемо просути ово што је екипа у суботу увече успјела да оствари на терену – додао је Џудовић

Проблем репрезентација са малим фондом играча, као што је Црна Гора је да тешко могу поновити двије добре партије у згуснутом распореду квалификација.

Континуитет је битан, то нам увијек фали. Од самог почетка квалификација смо имали проблема са повредама, са изостанцима играча, припремама утакмице, сада се појавио и коронавирус. Све то утиче на одређени начин. Фали нам већи ростер, како бисмо у неком мирнијем тону припремали утакмице. Негдје немамо среће, негдје нам и судије одмажу. Са тим се боримо, радимо поштено и фудбалски оно што је до нас. Надам се да ћемо из овога извући поуке, како бисмо у наредним квалификацијама били бољи – казао је Џудовић.

Фудбалери Црне Горе ће квалификације закључити утакмицом са Турском у уторак под Горицом.

Ради се о квалитетној репрезентацији, која је у првом дијелу квалификација била у великом успону. Доживјели су пад на Европском првенству, иако су њихова јавност и навијачи имали велике амбиције. Дошла је након тога смјена селектора. Сад су у ситуацији да су им бодови потребни, али ми ћемо бити спремни, играмо за себе, државу и грб. Изаћи ћемо на терен достојанствено, пружити максимум, па ко буде бољи нека побиједи – поручује Џудовић да су „црвени” спремни да још једном фавориту загорчају живот.

Рецепт из меча са Холандијом руши и Турке.

Ми ћемо покушати да поновимо приступ из меча са Холандијом. Дакле, да будемо организовани, борбени и дисциплиновани на терену. Сваки играч треба да пружи максимум, ако буде тако све ће доћи на на своје мјесто. Вјерујем да им можемо парирати на квалитетан начин – закључио је на крају Миодраг Џудовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 13:47