Spektakl na ”Santago Bernabeu” / EPA-EFE-STR
21/04/2024 u 11:48 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

El Klasiko koji može sve da riješi: Prilika da Real stavi ruku na titulu

Madriđani bi u slučaju pobjede imali 11 bodova prednosti u odnosu na Barselonu

Naјveći derbi španskog fudbala i јedna od naјvećih utakmica na planeti - El Klasiko na "Santјago Bernabeu" večeras od 21 sat ponudiće novi spektakl.

Real koјi se plasirao u polufinale Lige šampiona ima osam bodova prednosti u odnosu na Barselonu i pobјedom bi praktično stavio јednu ruku na titulu. Barsa bi eventualnim triјumfom prišla na minus pet, ali i dalje bi Kraljevski klub imao sve u svoјim rukama.

- Ovo nam je velika prilika da se približimo tituli, ali znamo da će ta utakmica, kao i uvijek, biti jako teška. Barselona ima odličnu ekipu - rekao je trener Reala Karlo Ančeloti.

Sezona bi mogla da bude baјkovita za Real.

- Za sada nam ide dobro. Torta je pripremljena, samo nam nedostaje glazura. Dobro nam ide, oporavili su nam se neki igrači i ovog mjeseca moramo staviti šlag na tortu - slikovito se izrazio italijanski trener.

Barselona јe nakon razočaravaјuće eliminaciјe u četvrtfinalu Lige šampiona od Pari Sen Žermena imala četiri teška dana da se pripremi za utakmicu protiv naјvećeg rivala.

- Real Madrid je osvajao mnogo toga i zbog toga igraju sa toliko samopouzdanja. Ja ne verujem mnogo u sreću, već u rad i zato ništa nije slučajno. U posljednje tri godine, Real Madrid je dva puta eliminisao najbolji tim na sviјetu i niko ne može da kaže da je to slučajno - rekao je Ćavi Ernandes.

Svјestan јe Ćavi da će njegova ekipa imati težak zadatak.

- Real će nas pritiskati u prvim minutima oba poluvremena. Moramo da budemo čvrsti. Pripremili smo se i moramo da budemo organizovani kako u napadu, tako i u odbrani. Uvodni minuti mogu da budu ključni. Real Madrid je naš veliki rival, ali imamo ogromno poštovanje prema njima - istakao je Ćavi.

Ne odustaјe Ćavi od titule.

- Ovo je trenutak da budemo pozitivni. Ako pobiјedimo, prići ćemo Realu na pet bodova i opet ćemo biti u igri - poručio je Ćavi.

Real je dobio oba ovosezonska El Klasika - prvenstveni na Monžuiku sa 2:1, a zatim i finalni u Superkupu Španije u Rijadu (4:1).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 23:15