Gol Endrika na debiju / EPA-EFE-TOLGA AKMEN
23/03/2024 u 23:13 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Endrik na debiju srušio Englesku, Njemačka očitala lekciju Francuskoj

Danska i Švajcarska remizirale, Hrvatska nakon penala bolja od Tunisa na turniru u Kairu

Širom Evrope i sviјeta večeras je odigrano nekoliko prijateljskih utakmica, a derbiji su pripali Brazilu i Njemačkoj.

Brazil je golom debitanta Endrika, budućeg fudbalera Real Madrida, u 80. minutu savladao Englesku na Vembliju sa 1:0, dok su "panceri" u Lionu očitali lekciju Francuskoj (2:0) i slavili golovima Florijana Virca u sedmom sekundu što je najbrži pogodak ove selekcije u istoriji i Kaja Haverca u 49. minutu.

Engleska je bila oslabljena Harija Kejna čije se odsustvo i te kako osjetilo, dok je Selesao na debiju novog selektora Dorivala djelovao prilično dobro i najavio bolje dane nakon nekoliko razočaravajućih rezultata u južnoameričkim kvalifikacijama za SP 2026. godine.

Njemačka je pak pobjedom u Lionu nagovijestila da bi ovog ljeta kao domaćin na kontinentalnoj smotri mogla da ide daleko, dok će izabranici Dijea Dešana imati na čemu da porade. 

Danska i Švajcarska su remizirale bez golova u Kopanhagenu (0:0), a mreže su ostale netaknute i okršaju Republike Irske i Belgije u Dablinu.

Hrvatska јe na turniru u Kairu nakon boljeg izvođenja penala savladala Tunis (5:4), nakon što niјe bilo golova u regularnih 90 minuta i zakazala finale protiv Egipta u utorak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:33