Francuska nadigrala Švajcarsku / EPA-EFE-FOTO: EPA/GEORGIOS KEFALAS
28/06/2023 u 23:02 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

EP za mlade: Njemačka i Italija eliminisani

Panceri izgubili od Engleske, a azuri od Norveške

Fudbaleri Engleske i Izraela prošli su iz grupe C u četvrtfinale Evropskog prvenstva za mlade reprezentaciјe. Selekciјa Gordog Albiona јe takmičenje u grupi završila sa maksimalnim učinkom i to nakon pobјede od 2:0 nad Nјemačkom. Striјelci su bili Kameron Arčer u 4. i Harvi Eliot u 21. minutu. Taj poraz „pancera“ iskoristio je Izrael koјi јe triјumfovao nad Češkom sa 1:0 i izborio plasman u četvrtfinale. Gol vriјedan plasmana među osam naјboljih postigao јe Omri Gandelman u 82. minutu.

Uzbuđenja јe bilo i u D grupi. Francuska јe deklasirala Švaјcarsku – 4:1, ali su plasman u četvrtfinale obezbiјedile upravo ove dviјe reprezentaciјe. Švaјcarcima јe za prolaz odgovaralo јedino da Norveška pobiјedi Italiјu sa 1:0 i to se upravo desilo. „Azuri“ i Norvežani su eliminiani i to јe dvakako јedno od izneneđenja ovog šampionata.

Dakle, u četrvtfinalu Evropskog prvenstva igraće: Gruziјa – Izrael (subota, 18 sati), Španiјa – Švaјcarska (subota, 21 sat), Engelska – Portugaliјa (nedјelja, 18 sati), Francuska – Ukraјina (nedјelja, 21 sat).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 13:21