Кристијан Ериксен / - Фото: Твитер
07/03/2022 u 07:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ериксен: Овдје сам да помогнем Брентфорду и вратим своју фудбалску каријеру

Тренер Брентфорда Томас Франк рекао jе да ће фудбалер Кристиjан Ериксен донијети екипи "додатну магиjу" коjа jоj jе потребна

Ериксен jе био стартер у суботњој утакмици и побједи Брентфорда против Норича (3:1), први пут откако jе 12. jуна прошле године доживио срчани удар играjући за репрезентациjу Данске против Финске на Европском првенству.

Ериксен, коjи има уграђен дефибрилатор, потписао jе шестомјесечни уговор са Бренфордом, а прву званичну утакмицу од операциjе одиграо jе прошлог викенда против Њукасла (0:2). 

Сва три гола за Бренфорд постигао jе Аjвен Тоуни, а Ериксен jе према статистици био jедан од наjбољих у екипи. 

- Знали смо да на прави начин морамо да изградимо праву ствар, биће потребно jош неколико утакмица прије него што достигне врхунске стандарде коjе може да пружи. Морате изаћи свих 90 минута и осјећати се уморно. Видите да он има додатну магиjу коjа ће нам без сумнjе помоћи - рекао jе Франк за Скаj.

Брентфорд jе данас прекинуо низ од девет утакмица без побједе у свим такмиченjима.

Ериксен jе током утакмице имао 67 додира са лоптом, покушао jе 46 додавања од коjих jе 38 било успјешно, наjвише од било ког саиграча.

- Од њега можемо да очекуjемо и више, што jе позитивно. Способност коjу нам доноси jе велики плус - додао jе тренер.

Ериксен jе рекао да му jе драго што jе одиграо 90 минута утакмице.

- Прошло jе дуго времена, али прошло jе веома добро. Томас ме jе jутрос питао да ли могу да играм 90 минута и рекао сам да то ниjе проблем. Сваким даном jе све лакше, а играње цијелих утакмица очигледно помаже. Jа сам прије свега желио да се вратим у пуну кондициjу и могућност да поново играм фудбал на врхунском нивоу. Видјећемо гдје ће ме то одвести - навео jе он.

- Овдје сам да помогнем Брентфорду да остане у лиги и да вратим моjу фудбалску кариjеру. Не бих рекао да jе ово ново поглавље то jе само моj живот коjи се наставља. Хвала људима око мене и породици коjа ме подржава, драго ми jе што сам овдје - додао jе Ериксен.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 10:37