Lukas Ernandez / Foto: Bajern
01/06/2023 u 15:56 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ernandez se dogovorio sa PSŽ-om, na potezu Bajern

Francuz obavijestio čelnike šampiona Njemačke da neće potpisati novi ugovor

Bajern Minhen se nalazi pred novim problemom nakon što je Lukas Ernandez obavijestio čelnike njemačkog prvaka da ne namjerava potpisati novi ugovor.

Sadašnji mu ističe u junu 2024. godine, u Bajernu su se nadali da će nakon dugih pregovora početkom ovog mjeseca konačno potpisati produžetak saradnje. 

Međutim, situacija se promijenila nakon što se u trku za angažman francuskog reprezentativca uključio i PSŽ.

List "L‘Ekip" tvrdi da su "sveci" ekspresno postigli dogovor sa Ernandezom, koji je pristao na platu od sedam miliona eura, plus bonuse za svaki osvojeni trofej u ovom klubu.

Nakon postignutog dogovora obavijestio je Bajern o novonastaloj situaciji, pa je sada pred Bavarcima teška odluka - prodati odličnog beka ili ga zadržati i u novoj sezoni, u nadi da će ga uvjeriti da potpiše novi ugovor, ali uz rizik da bi sljedeće ljeto mogao da napusti "Alijans arenu" bez obeštećenja.

Podsjetimo, Lukas Ernandez je najskuplji fudbaler u istoriji Bundeslige nakon što je Bajern platio 80 miliona eura da ga dovede iz Atletiko Madrida.

Bavarskom velikanu je jasno da je teško vratiti ovaj iznos, pogotovo godinu dana prije isteka ugovora, pa se u slučaju transfera očekuje oko 50 miliona eura.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 18:24