Свјетска фудбалска федерација / - Фото: Твитер
09/03/2022 u 13:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ФИФА избацила Русе, па Пољаке послала у финале баража за СП

Свјетска фудбалска федерација (ФИФА) послала је Пољску директно у финале баража за одлазак на СП након што је избацила Русију

Пољска је требало 24. марта да игра у полуфиналу баража против Русије, али је руски тим избачен из такмичења због војне интервенције у Украјини. Фифа је навела да је Пољска тиме директно прошла у финале баража, у коме ће играти против бољег из дуела Шведске и Чешке.

- После одлуке од 28. фебруара и суспензије руских тимова из такмичења у организацији ФИФА и УЕФА, Пољска ће 29. марта играти против побједника меча Шведске и Чешке - саопштила је ФИФА.

Русија се жалила Суду за спортску арбитражу (ЦАС) на суспензију, тражећи да буде враћена у бараж за Свјетско првенство у Катару.

Одлуку ФИФА осудио је и селектор Шведске Јане Андерсон, рекавши да је „потпуно сулуда са спортског гледишта”, чак иако је поздравио искључивање Русије из такмичења.

- Потпуно смо концентрисани на припрему утакмице против Чешке. Желимо да одемо на Свјетско првенство и учинићемо све да тамо и одемо - навео је Андерсон.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 03:03