ФИФА разматра нова правила / - Фото: Твитер
17/07/2021 u 17:14 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ФИФА тестира нова правила: Полувријеме 30 минута, аут се изводи ногом, за жути картон пет минута ван игре

На турниру младих тимова ПСВ, АЗ Алкмара, РБ Лаjпцига и Клуб Брижа играће се по измијењеним правилима, а у зависности од тога какве буду реакциjе актера и публике, ФИФА ће одлучити о њиховој имплементацији

Фудбал jе већ ове године барем у Европи претрпио измјену, у такмичењима под окриљем УЕФА укинуто је правило гола у гостима. Сем тога, најпопуларнија игра, ће од ове сезоне поново имати треће такмичење, Лигу конференција, а у наредним сезонама планира се и проширење најјачег такмичења односно Лиге шампиона. Ипак, и ФИФА има идеју да фудбалску игру додатно промијени.

На турниру младих тимова ПСВ, АЗ Алкмара, РБ Лаjпцига и Клуб Брижа играће се по измијењеним правилима, а у зависности од тога какве буду реакциjе актера и публике, ФИФА ће одлучити о њиховој имплементацији, наводи шпански лист Мундо Депортиво.

Међу правилима која ће бити тестирана на овом турниру, jе скраћено траjање утакмице, па ће умјесто досадашњих два пута по 45 минута, да се игра два пута по 30, али ће приликом сваког прекида вријеме бити заустављано.

Једно од најзанимљивијих тест правила биће извођење аута ногом како би се повећао проценат гол-шанси, док ће приликом извођења слободних удараца бити могуће одмах започети дриблинг, без претходног додавања лопте од саиграча. Такође у плану је и неограничен број измјена, а играч који добије жути картон мораће да напусти игру на пет минута, и тај период да посматра утакмицу крај аут линије.

Дакле са тестирањем ових правила већ ће се почети, а у зависности од пријема публике и играча, ФИФА ће у наредном периоду донијети одлуку о њиховој имплементацији. Све су прилике да фудбал више неће бити исти.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:50