Лого Фифа / - Фото: Твитер
18/10/2021 u 22:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ФИФА заказала састанке са селекторима због дијалога о реформи календара

Тачке дневног реда биће здравље играча, календар међународних утакмица и учесталост Светског првенства, наводи се у саопштењу ФИФА

ФИФА ће организовати у уторак и четвртак видео-конференциjе са селекторима репрезентациjа како би чула њихово мишљење о реформи календара утакмица, односно предлога да се Светско првенство игра на сваке двије године.

Тачке дневног реда биће здравље играча, календар међународних утакмица и учесталост Светског првенства, наводи се у саопштењу ФИФА.

Директор развоjа светског фудбала у ФИФА Арсен Венгер поручио jе да jе мишљење селектора веома важно.

– Немамо често прилику да се окупимо како бисмо разговарали. Зато морамо да искористимо прилику за диjалог кад се поjави. То jе наjбољи начин да заштитимо мјесто коjе фудбал има у свијету – рекао jе Венгер, коjи jе заговорник идеjе о Светском првенству на двије године.

Потпуни извјештаj о овом предлогу ФИФА би требало да обjави прије састанка свих 211 чланица светске куће фудбала у децембру.

Идеjу о Светском првенству на сваке двије године одлучно jе одбацила УЕФА, поjедини селектори и предсједници савеза, као и групе навиjача.

– Мислим да jе безвезе. Венгер jе таj коjи форсира глобални фудбал. Иако смо добри приjатељи, даjем своjе, то jе тотално безвезе, шта ћемо са ЕП? Морамо да чуjемо Европско коjе jе можда jаче такмичење него Светско првенство. Фудбал ниjе одбоjка, кошарка, да се играjу стално неки светски купови, стално се игра нешто на шест мјесеци. Фудбал jе нешто друго, глобална jе поjава широких маса и мислим да идеjа ниjе права. Нека ме убиједе у супротно – рекао jе селектор Србиjе Драган Стоjковић Пикси.

Међутим, предсједник Фудбалског савеза Француске Ноел ле Грет jе почетком октобра изjавио да се лично не противи тоj идеjи, за разлику од селектора Дидиjеа Дешана коjи jе рекао да ће то потпуно деградирати такмичење.

Наредно Светско првенство одржаће се 2022. године у Катару, а четири године касниjе на програму jе турнир коjи ће заjедно организовати САД, Мексико и Канада.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 18:37