Đani Infantino / -FOTO: FIFA
20/12/2022 u 22:03 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

FIFA želi da se SP igra svake tri godine

Đani Infantino tu promjenu želi da uvede od 2030. godine

Predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino želi da se Svjetsko prvenstvo od 2030. održava svake tri godine, prenosi "Dejli Meil".

Britanski mediji navode da je Infantino ohrabren uspjehom Mundijala u Kataru, pošto je prvo zimsko SP donijelo FIFA prihod od sedam milijardi eura.

- Infantinov plan je da se SP igra svake tri godine, a da u međuvremenu budu održani kontinentalni šampionati i Svjetsko klupsko prvenstvo. Infantino je odlučio da se Mundijali od 2030. više ne igraju na svake četiri godine - navodi britanski list.

Infantino bi u martu 2023. trebalo da bude ponovo izabran za predsjednika FIFA, a na ovoj funkciji ostaće najmanje do 2027. godine.

Britanski mediji tvrde da Švajcarac planira da se kandiduje i 2027. kako bi bio na čelu svjetske "kuće fudbala" do 2031.

- Infantino planira od 2030. promjene u organizaciji Muondijala, koji će ubuduće biti organizovan na svake tri godine. Kalendar velikih takmičenja do 2030. je već isplaniran, a Infantino ima dovoljno vremena da pripremi promjene u organizaciji planetarnog šampionata - zaključuje britanski list.

Svjetsko prvenstvo 2026. biće održano u Meksiku, SAD i Kanadi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:02