/ -FOTO: FSCG
29/07/2023 u 13:05 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

FK Berane obilježilo 100 godina postojanja

Na svečanosti su govorili predsjednik FSCG Dejan Savićević i gradonačelnik Berana Vuko Todorović

Svečanom akademijom, održanom u lokalnom Centru za kulturu, Fudbalski klub Berane obilježio je danas sto godina postojanja. Na svečanosti su govorili predsjednik FSCG Dejan Savićević i gradonačelnik Berana Vuko Todorović, dodijeljena su priznanja onima koji su svojim radom i djelovanjem doprinijeli uspjesima ovog kluba, a prikazan je i dokumentarni film o istoriji ovog kluba iz grada na Limu.

Plaketa za poseban doprinos razvoju fudbala u Beranama dodijeljena je Fudbalskom savezu Crne Gore i predsjedniku Dejanu Savićeviću.

- Izuzetno me raduje što imam priliku da sa ovog mjesta, na važan jubilej za vaš klub i grad, kažem par riječi o značaju FK Berane za crnogorski fudbal, doprinosu koji su afirmaciji fudbala i sporta dali igrači, treneri i rukovodioci tokom vijeka postojanja Berana. Fudbalski klub Berane i svi koji su radili ili rade u klubu moraju biti posebno ponosni na veliki broj igrača koji su obilježili crnogorski i jugoslovenski fudbal. Ogromna plejada igrača i trenera, rođenih Beranaca, dali su ogroman doprinos promociji FK Berane u zemlji i inostranstvu. Siguran sam da mi ostali neće zamjeriti što ću posebno pomenuti Aleksandra Šćekića, vašeg sugrađanina, koji je prošao sve reprezentativne selekcije, ostvario izuzetno zapaženu internacionalnu karijeru i koji je tokom prethodnih sedam godina upisao 39 nastupa za nacionalni tim Crne Gore. Siguran sam da su Aleksandar i njegova karijera inspiracija velikom broju dječaka iz Berana i da će u budućnosti neko od njih nadmašiti rezultate svog sugrađanina, kako na klupskom tako i na reprezentativnom nivou. Fudbalskom klubu Berane želim još mnogo godina postojanja koje će, siguran sam, obilježiti posvećen rad na stvaranju novih generacija igrača koji će pronositi slavu kluba širom planete kao i osvajanje novih trofeja u nacionalnim takmičenjima u svim uzrasnim kategorijama - kazao je, između ostalog, Savićević.

image
-FOTO: FSCG

Uoči svečanosti, organizovan je obilazak komoleksa Gradskog stadiona, a svečano je otvoren izložbeno-muzejski prostor u okviru tog objekta. Dio proslave jubileja FK Berane bili su i članovi omladinske reprezentacije Crne Gore, koji su juče odigrali revijalni meč sa prvim timom domaćina. Zanimljiva utakmica na Gradskom stadionu završen je remijem (2:2).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:06