Hansi Flik / -FOTO: FIFA
31/08/2023 u 14:11 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Flik otpisao Gorecku i Milera, debituje Gros

Njemačka u prijateljskim mečevima dočekuje Japan i Francusku

Selektor reprezentacije Njemačke Hansi Flik objavio je spisak igrača za septembarske utakmice protiv Japana i Francuske.

Zvijezde Bajerna Leon Gorecka i Tomas Miler nedostaju na listi, ali postoji jedan novajlija, 32-godišnji fudbaler Brajtona Paskal Gros.

Selektor je rekao da je obavio razgovor sa Goreckom i da mu je objasnio da to nije konačna odluka.

„Juče sam razgovarao sa Leonom i pokušao da mu objasnim da sada odluka koju sam donio ne mora da znači da će biti konačna. Neizmjerno cenim Leona, ali činjenica je da smo zabrinuti. Želim da vidim reakcije onih koji nisu sa nama“, rekao je Flik.

Međutim, “Bild” je prenio da je vezista Bajerna bio ljut na trenera i da je iznenađen odlukom da ne dobije poziv. Hansi Flik je odlučio da promijeni sastav jer nije bio zadovoljan onim što je vidio na poslednjem susretu u junu.

„Poslije razočaravajućih rezultata u junu, mi iz stručnog štaba smo sjeli i napravili detaljnu analizu. Pored kvaliteta i učinka, važno nam je bilo ponašanje i odnos, ali i ko daje energiju ekipi. Uvjereni smo da ćemo, ako sakupimo ove bodove, dobiti tim i imati veliki uspjeh. Svako mora da ostavi svoj ego po strani i stavi sebe u tim“, rekao je Flik.

Reprezentacija Njemačke ima najgori rekord u svojoj istoriji – imam dvije pobede u poslednjih 16 utakmica, što je jasan pokazatelj da Flik mora nešto da promijeni.

Njemačka se kao domaćin Evropskog prvenstva direktno kvalifikovala na turnir.

Prijateljska utakmica protiv Japana igra se 9. septembra od 20.45 u Volfsburgu, dok je meč protiv Francuske na programu tri dana kasnije u Dortmundu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 04:46