Hansi Flik dobio otkaz / -FOTO: EPA
10/09/2023 u 18:40 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Flik više nije selektor Njemačke

Spekuliše se da bi reprezentaciju privremeno mogao da preuzme Julijan Nagelsman, koji je svojevremeno zamijenio Flika u Bajernu

Fudbalski savez Njemačke otpustio je selektora reprezentacije Hansija Flika, dan posle poraza od Japana 1:4 u prijateljskoj utakmici.

DFB je saopštio da će direktor reprezentacije Rudi Feler biti jedan od trojice trenera koji će zajedno predvoditi ekipu u prijateljskoj utakmici protiv Francuske, u utorak u Dortmundu.

Njemačka nema pobjedu u posljednjih pet utakmica, a na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kataru eliminisana je u grupnoj fazi.

Njemački tim je u subotu u Volfsburgu izgubio od Japana 1:4, a domaći navijači zviždali su reprezentativcima.

Flik je posle te utakmice rekao da želi da ostane selektor Nemačke, ali ga je Savez danas otpustio, nekoliko sati pošto je predvodio ekipu na treningu kome su prisustvovali navijači.

Flik je osvojio Ligu šampiona sa Bajernom iz Minhena 2020. a godinu dana kasnije preuzeo je reprezentaciju. Mandat je počeo pobjedama u prvih osam utakmica, ali je od tada ekipa pobijedila samo četiri puta u 17 utakmica.

Kapiten Nemačke Ilkaj Gundogan podržao je Flika posle poraza od Japana, ali je rekao da je "ekipi nedodostaje povezanost".

- Mnogo naših igrača su u mentalnoj borbi sa sobom. Nema samopouzdanja, nema razumijevanja u tajmingu, u donošenju pravih odluka na terenu - naveo je Gundogan.

Spekuliše se da bi reprezentaciju privremeno mogao da preuzme Julijan Nagelsman, koji je svojevremeno zamijenio Flika u Bajernu.

Njemačka ne igra kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine pošto je domaćin tog takmičenja, pa u tim terminima igra prijateljske.

Posle duela sa Francuskom, Njemačka će 14. oktobra igrati protiv SAD, a četiri dana kasnije protiv Meksika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 20:15