Sa sjednice FSCG / - FOTO: FSCG
03/08/2022 u 16:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

FSCG klubovima i udruženjima klubova daje 4.800.000 eura u naredne dvije godine

Osma sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore za mandatni period 2021-2025 održana je danas u Podgorici

Izvršni odbor FSCG je na danas održanoj sjednici usvojio predlog Odluke o finansijskoj pomoći klubovima za sezone 2022/23 i 2023/24 pa tokom naredne dvije godine klubovima i Udruženjima klubova biti distribuirano preko 4.800.000 miliona eura. 

Odlukom je predviđeno uvećanje finansijske pomoći u odnosu na prethodne godine, to u sljedećim iznosima:

- klubovima koji se takmiče u Meridianbet 1. CFL po 96.000 eura po sezoni,

- klubovima koji se takmiče u Drugoj ligi Crne Gore po 60.000 eura po sezoni,

- klubovima koji se takmiče u Prvoj ligi Crne Gore za žene po 10.000 eura po sezoni,

- klubovima koji se takmiče u Futsal ligi Crne Gore po 5.000 eura po sezoni,

- klubovima koji se takmiče u seniroskim ligama Udruženja klubova FSCG op 5.000 eura po sezoni,

- klubovima koji se takmiče u Kadetskoj ligi Crne Gore za žene a nemaju ekipi u seniorskoj ligi po 5.000 eura po sezoni,

- klubovima koji se takmiče u Omladinskoj i Kadetskoj ligi Crne Gore a njihovi seniorski timovi u ligama Udruženja klubova FSCG po 6.000 eura po sezoni,

- Udruženjima klubova FSCG (Jug, Centar, Sjever) godišnje po 25.000 eura po godini.

Isplata finansijskih sredstava klubovima Meridianbet 1. CFL i Druge lige Crne Gore, kao i prethodnih godina, vršiće se kroz osam jednakih mjesečnih rata tokom trajanja takmičarske sezone. Odlukom je predviđena i obustava opredijeljenih finansijskih sredstava u slučaju kršenja propisa FSCG, dovođenja u pitanje integriteta takmičenja i kada klub u potpunosti ne sprovodi odluke, uputstva i direktive nadležnih organa i tijela FSCG.

Osim navedene finansijske pomoći klubovima koji se takmiče u Meridianbet 1. CFL biće distribuirana sredstva stečena prodajom televizijskih, betting i data prava kroz fiksne iznose i premije zavisne od plasmana na kraju sezone. Ujedno, dio finansijskih sredstava obezbijeđenih kroz ugovor o vlasništvu nad televizijskim, betting i data pravima pripada finalistima Kupa Crne Gore. Računajući iznose dobijene kroz finansijsku pomoć i premija vezanih za televizijska, betting i data prava klubovi učesnici Meridianbet 1. CFL inkasiraće minimalno 116.000 eura a maksimalno 176.000 eura po sezoni.

Uslovi za povećanje finansijske pomoći klubovima i Udruženjima klubova stvoreni su zahvaljujući odgovornom finansijskom poslovanju, sklapanju novog sponzorskog ugovora sa kompanijom Meridianbet i ugovora o vlasništvu nad televizijskim, betting i data pravima za Meridianbet 1. CFL i Kup Crne Gore.  

Izvršni odbor Fudbalskog saveza na predlog Komisije za sprovođenje procesa izbora-imenovanja generalnog sekretara FSCG, koja je razmatrala sve pristigle prijave na konkurs, imenovao je Momira Đurđevca za novi četvorogodišnji mandat na toj fukciji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
FSCGKLUBOVINAGRADE
25. april 2024 13:00