Лого ФСС / -ФСС
22/12/2023 u 18:19 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

FSS protiv formiranja Superlige

Projekat takozvane Superlige otuđio bi fudbal od naroda i poslao ga u još čvršći zagrljaj bogatih i moćnih – kaže se u saopštenju FSS

Odluka Evropskog suda pravde da se dozvoljava osnivanje Superlige izazvala je mnogo reakcija širom svijeta, a sa saoštenjem za javnost izašao je i Fudbalski savez Srbije.

-Svim sredstvima ćemo se boriti za zaštitu nacionalnih šampionata i odbranu opšteg principa sportskih uspjeha i napredovanja u ligama na osnovu postignutih rezultata, kao i poštovanje ustanovljenih međunarodnih fudbalskih kalendara. Fudbal je sport koji pripada svima i tako mora da ostane. Bilo kakvo alternativno takmičenje na principima suprotnim evropskom modelu sporta za koje kriterijumi nisu potpuno jasni prijeti da ugrozi integritet nacionalnih šampionata i poništi sve vrijednosti ove najljepše igre na svijetu - stoji u saopštenju FSS.

U njemu se takođe navodi da se fudbal, prije svega, igra za navijače.

-Projekat takozvane Superlige otuđio bi fudbal od naroda i poslao ga u još čvršći zagrljaj bogatih i moćnih. Fudbalski savez Srbije stoji na stanovištu da Superliga nije projekat kompatibilan osnovnim vrijednostima sporta i tradiciji fudbala koju je UEFA gradila skoro sedam decenija i koja podrazumeva takmičenje zasnovano na uspjehu i rezultatu ostvarenom na terenu. Niko nema pravo da potkopa temelje fudbalske piramide isključivo iz materijalnih razloga i na osnovu ličnih interesa. Apsolutno poštujući odluke evropskih institucija i zakone Evropske unije, nastavićemo da radimo u interesu sistema vrijednosti za koji se zalaže UEFA kao naša krovna organizacija – dodaje se u saopštenju FSS.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 09:40