Bodin Tomašević komandovao odbranom ”crvenih” / -FOTO: FSCG
19/10/2023 u 10:07 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Generaciјa za velika dјela

Omladinci Crne Gore ponovo obradovali naciju

Momci za ponos. Generacija pred kojom je lijepa budućnost i koja je jedna od najtalentovanijih i istoriji crnogorskog fudbala.

Omladinci Crne Gore su plasmanom u elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u veoma jakoj konkurenciji Austrije, Engleske i Velsa, još jednom obradovali naciju. Ostavili su iza sebe velesile Englesku i Vels, selekcije čiji igrači igraju u klubovima iz Premijer lige i Čempionšipa. Izabranici Gorana Perišića će u martu naredne godine pokušati da ispišu istoriju i da odu na veliko takmičenje, ali i ovo je veliki uspjeh. Velšanima su se s kamatom osvetili za ovogodišnji martovski remi u konkurenciji kadeta, kada su bili na pet minuta od Evropskog prvenstva (2:2).

Pred posljednje kolo turnira preliminarne runde u Podgorici "crveni" su bili u najtežem položaju, ali su vjerovali u uspjeh i na kraju su kao poklon, uz ubjedljiv trijumf nad Velsom dočekali remi Austrije koja je uspjela da odoli Engleskoj.

– Velika je stvar što smo u konkurenciji Engleske, Austrije i Velsa izborili plasman u elitnu rundu. Presudilo je naše veliko srce, želja i borba za grb. Kada je bilo najpotrebnije odigrali smo najbolju utakmicu – kazao je komandant odbrane i strijelac u ubjedljivom trijumfu nad Velsom Bodin Tomašević.

U tri meča odbrana Crne Gore samo jednom je kapitulirala protiv Austrije, dok Engleska i Vels nisu uspjeli da pronađu pukotinu i put do mreže. Nagrada je na kraju stigla, pošto je Austrija izdržala nalete Engleza na "DG areni".

– Zaslužili smo i mi da budemo nagrađeni i da nam se vrati za mart kada je tako malo nedostajalo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo – istakao je Tomašević. - Pokazali smo kvalitet protiv selekcija čiji igrači nose dres premijerligaša i igraju u Čempionšipu. Sada čekamo da vidimo koje ćemo rivale dobiti i da se onda pripremamo za turnir elitne runde. Imaćemo novu priliku da ispišemo istoriјu i vјeruјem da ćemo biti spremni – dodao je Tomašević.

Selektor Goran Perišić koјi јe ponosan na svoje izabranike izrazio јe nadu da će imati minutažu i u svojim klubovima. Momci koјi nose dres omladinske reprezentaciјe su definitivno zaslužili šansu, zaslužio je i Bodin Tomašević u ekipi Budućnosti.

Omladinci Crne Gore su ostvarili veliki uspjeh, a u martu naredne godine imaće priliku da izbore plasman na Evropsko prvenstvo. Ova generacija јe pokazala da je naјtalentovaniјa i da ima nešto što nijedna druga nije imala. Ova generacija spremna je za velike stvari.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 08:56