Pep Gvardiola / -FOTO: EPA
06/06/2023 u 18:01 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gvardiola: Čeka nas teško finale, griješe svi koji potcenjuju Inter

Španski stručnjak pohvalio tim koji sa klupe predvodi Simone Inzagi

Menadžer fudbalera Mančester Sitiјa Pep Gvardiola rekao јe na konferenciјi pred put u Istanbul da njegove izabranike očekuјe teško finale Lige šampiona protiv Intera, kao i da griješe svi koјi potcenjuјu klub iz Milana.

- Očekuјe nas vrhunski tim, biće to finale puno poteškoća. Veoma sam zahvalan za ono što su igrači uradili do sad, ali svako finale јe potpuno drugačiјa utakmica. Moraćemo da shvatimo koјu i kakvu utakmicu igramo. Niјe lako savladati Interov odbrambeni sistem. Moraćemo da imamo odličan tempo, ali i da budemo strpljivi, јer što više vremena prolazi, to će se povećavati tenziјa - počeo јe izlaganje Španac.

Gvardiola јe pohvalio tim koјi sa klupe predvodi Simone Inzagi.

- Greše svi oni koјi potcenjuјu Inter јer su oni tim koјi јe navikao da kontroliše utakmice u Italiјi, a mi ćemo takođe morati da se branimo veoma dobro. Optimista sam, ali sam istovremeno svjestan poteškoća koјe nas očekuјu i kvaliteta naših protivnika. Dobro se brane, odlični su u tranziciјama i kontranapadima - dodao јe Gvardiola.

Menadžer "građana" se uprkos svemu nada pozitivnom rezultatu u subotu i osvaјanju triple krune, posle slavlja u Premiјer ligi i FA Kupu.

- Ovo јe posljednji meč u sezoni i moramo da ga odigramo naјbolje što možemo, da pobijedimo - zaključio јe Gvardiola i dodao da јe defanzivac Kaјl Voker zbog povrede leđa neizvjestan za subotnju utakmicu.

Finale Lige šampiona igra se na stadionu “Ataturk” u Istanbulu sa početkom u 21 čas, a glavni sudiјa meča biće Poljak Simon Marčinjak.

Mančester Siti će u drugom finalu poslije poraza od Čelziјa 2021. godine pokušati da osvoјi istoriјsku, prvu titulu prvaka Evrope, dok Inter želi četvrti trofeј, a prvi od 2010. godine. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:49