Vahid Halilhodžić / - FOTO: EPA/YOAN VALAT
22/09/2022 u 11:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Halilhodžić: Meč sa Rusijom bi bio drskost i bezobraznost

Poznati bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić komentarisao je mogućnost da njegova zemlja odigra prijateljski susret sa Rusijom

Mnogo bure diglo se u javnosti u BiH zbog toga jer je tamošnji Savez dogovorio prijateljski susret sa Rusima 19. novembra, ali su igrači BiH odbili da igraju taj meč.

- Već sam izrazio svoje zaprepaštenje, stvarno to je drskost i bezobraznost i jedna vrsta provokacije. Treba reagovati istog momenta. Ovo je kraj fudbalske selekcije, gdje su dobri odnosi, šteta da takve jednostrane odluke donose. Čitav svijet je osudio agresiju Rusije na Ukrajinu. Njihovi sportisti nisu krivi, ali jeste rukovodstvo njihove države. Treba učiniti sve da se utakmica ne odigra - kaže Halilhodžić za N1 i dodaje:

- Treba da se suprostave svi oni ljudi koji vole reprezentaciju BiH. lgrači svi moraju donijeti odluku da ne igraju tu utakmicu. Ako BiH odigra utakmicu sa Rusijom, to bi bio kraj reprezentacije i saveza. Fudbaleri bi imali mnogo poteškoća pri povratku u svoje klubove, jer bi njihovi klubovi osudili taj postupak. Bez obzira što je prijateljska utakmica, FIFA i UEFA vjerovatno će gledati sa prezirom Fudbalski savez BiH. To je politička odluka. Ne vidim mogućnost da se ta utakmica odigra - dodao je on.

FIFA i UEFA nisu se oglasile po ovom pitanju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:57