Rasim Ljajić / Foto: RTRS
22/03/2023 u 23:20 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Haos u Novom Pazaru: Navijači fizički napali Kljajića, otišli Ljajić i Dudić

I kapiten najavio odlazak, jer se boji za bezbjednost

Rasim Ljajić je napustio Novi Pazar nakon incidenta u kom je nekoliko navijača ovog kluba fizički napalo golmana ekipe Filipa Kljajića.

Dosadašnji prvi čovjek kluba oglasio se tim povodom u pisanoj izjavi Mozzart Sportu i uputio javno izvinjenje Kljajiću i njegovoj porodici.

"Poslije incidenta od strane nekoliko navijača, koji su fizicki napali golmana Kljajića, želim da saopštim da se potpuno povlačim iz kluba i da ne želim više da imam bilo kakve veze sa FK Novi Pazar. Ovo je prevršilo svaku mjeru i svako dalje ostajanje u klubu za mene lično bi predstavljalo nepotrebnu kompromitaciju. Već sam jednom, prije nekoliko mjeseci, upozorio da klub mora da raščisti odnos sa navijačima-pojedincima, koji izazivaju incidente i prave ogromnu finansijsku i sportsku štetu, i da ne vidim sebe u njemu, ako se taj problem ne riješi. Treba reći da se situacija u velikoj meri popravila i da nije bilo incidenata i skandala na prethodnim utakmicama. Međutim, navijači su nakon završene utakmice sa Kolubarom pozvali "igrače na raport" što je potpuno neprihvatljivo, da bi situacija danas kulminirala kada je njih nekoliko zapoćelo raspravu sa kapitenom Klajićem i na kraju ga napalo i polilo vodom", stoji u pisanoj izjavi Mozzart Sportu.

Feđa Dudić, stručnjak iz Bosne i Hercegovine je trebalo da predvodi Pazarce do kraja sezone. Međutim, poslije incidenta, odlučio je da se vrati u Sarajevo zajedno sam pomoćnicima i od saradnje neće biit ništa.

Oglasio se i Filip Kljajić.

"Poslije meča sa Kolubarom, otišli smo da se pozdravimo sa navijačima, a oni su počeli da nas vrijeđaju. Kao kapiten, stao sam iza tima i odgovorio da ne vidim u čemu je problem, jer igramo dobro, i dalje se borimo za izlazak u Evropu, a oni su nam zamjerili zbog jednog poraza. Međutim, tada su obrušili na mene, počeli da me vrijeđaju na vjerskoj i nacionalnoj osnovi. Bilo bi neukusno da govorim reči koje su mi uputili" rekao je Kljajić za "Novosti".

Nakon poraza od Kolubare i tri slobodna dana Kljajić se vratio u Novi Pazar gdje je generalni sekretar kluba Fikret Međedović juče organizovao sastanak sa navijačima u jednom kafiću, kako bi se pomirili.

"Pozvao me je da se ponovo sastanem sa navijačima. I tu sam doživeo maltretiranje, još gore stvari, što je i on video. Hvatali su me za glavu, zavrtali uši i pretili da će mi lomiti ruke i vaditi oči".

O narednim potezima još nije odlučio.

"Ne znam ništa konkretno, ali znam da se za sada sigurno neću vraćati u klub", nema dilemu Filip Kljajić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 00:13