Hjuton dobio otkaz / -FOTO: TWITTER/GHANABLACKSTARS
24/01/2024 u 11:45 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Hjuton više nije selektor Gane

Ekspresna smjena nakon eliminacije u grupnoj fazi Afričkog kupa nacija

Fudbalski savez Gane otpustio je selektora reprezentacije Krisa Hjutona posle eliminacije u grupnoj fazi Afričkog kupa nacija.

Gana je u ponedjeljak i pored dva gola prednosti odigrala neriješeno 2:2 protiv Mozambika i takmičenje u B grupi završila je sa dva boda. Odigrala je neriješeno 2:2 protiv Egipta i izgubila je od Zelenortskih Ostrva 1:2.

U Savezu su se nadali da bi ekipa mogla da prođe kao najbolja trećeplasirana, ali se rezultati sinoćnjih utakmica nisu poklopili.

- Kris Hjuton je oslobođen dužnosti i odluka stupa na snagu odmah. Izvršni savjet donio je odluku i da raspusti stručni štab reprezentacije - navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Gane, prenio je Bi-Bi-Si.

Bivši trener Njukasla i Brajtona je u reprezentaciji Gane počeo da radi u februaru 2022. godine kao tehnički savjetnik, a postao je selektor posle Svjetskog prvenstva u Kataru kada je smijenjen Oto Ado zbog loših rezultata na tom takmičenju.

Gana je u decembru 2022. godine Mundijal završila kao poslednjeplasirana u Grupi H sa pobjedom u tri utakmice.

Gana je i prethodni Afrički kup nacija 2021. godine u Kamerunu završila u grupnoj fazi. U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine Gana je ostvarila pobjedu i poraz sa Hjutonom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 09:32