Bad Blue Boys / - FOTO: BAD BLUE BOYS PICTURES/FACEBOOK
18/09/2022 u 16:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hrvatski novinar žestoko udario na navijače Dinama: Hrvatskim i evropskim stadionima odjekuje "Za dom spremni" i "Ajmo, ustaše"

Navijači Dinama iz Zagreba zgrozili su javnost kada su u utorak na gostovanju Milanu šetajući ulicama tog grada ispružili ruke u znak nacističkog pozdrava

"Bed blu bojsi" su danima tema broj jedan u hrvatskoj i italijanskoj štampi koja piše o njihovim redovnim ispadima kako u Evropi tako i na domaćim terenima.

Jedan novinar hrvatskog portala "24sata.hr" žestoko je isprozivao sipmatizere Dinama.

- Svako sportsko gostovanje, posebno fudbalsko, često sklizne u incident, što je sve samo ne simpatično. Više od 20 godina hrvatskim i evropskim stadionima i dvoranama odjekuju pesme “Za dom spremni!” ili “Ajmo, ustaše!”, više od dvije decenije odzvanjaju mrzilački refreni, zore i dana, Jure i Bobana, iznova se pune Jasenovci, prizivaju poglavnici, francetići, luburići i ostali ustaški zločinci. I da stvar bude gora i poražavajuća za naše društvo, taj dio navijanja, kad jedna tribina viče “Za dom!”, a druga uzvraća “Spremni!”, često ima epitet “veličanstvene atmosfere”.

- Ne, gospodo, ništa tu nije veličanstveno. Osim ludila. Marširati ulicama Milana s visoko podignutom desnicom mogu jedino veličanstveni luđaci. I niko drugi. Kad bi jednom uspjeli na dostojanstven i euforičan način da proslave pobjedu, onda bi dokazali i pokazali da fudbal može ono što ne može politika. Kamo sreće da dočekamo i doživimo i taj dan - napisao je rezignirani novinar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:46