Ђани Инфантино / - Фото: Твитер
03/01/2022 u 21:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Инфантино тврди: Муднијал на сваке двије године би могао да функционише

Предсједник Међународне фудбалске федерације (ФИФА) Ђани Инфантино рекао је да би Свјетско првенство на сваке двије године могло да функционише са спортског аспекта, а да би економски учинак био позитиван за све

- Свјетско првенство сваке двије године није мој захтјев, већ је Конгрес тражио студију изводљивости. Направили смо врло озбиљну студију, са спортске тачке гледишта све функционише, а економски учинак је позитиван за све - рекао је Инфантино за италијанску државну радио станицу, пренијела је данас Хина.

Инфантино је додао да највише критика на рачун овог формата Свјетског првенства долази из Европе, а истакао је да је 166 држава чланица Фифе тражило студију изводљивости.

- Чињенице морају бити јасне, 88 одсто земаља, чак и већина европских, тражило је студију. Направили смо врло озбиљну студију која показује да би са спортске тачке све функционисало, било би мање репрезентативних утакмица, али више значајних - рекао је Инфантино.

Он је оцијенио да многе земље у свијету немају срећу да играју на Свјетском првенству (32 државе од укупно 211).

- Када је одлучено да се СП игра сваке четири године прије 100 година фудбал је играло 40 земаља у свијету, данас их има више од 200 и то се мора узети у обзир - додао је он.

Предсједник Фифе је рекао да би Свјетско првенство на сваке двије године такође и заштитило домаћа првенства, као и играче.

- Прије свега то је заштита националних првенстава са мање прекида и заустављања, а такође и за играче јер би након Свјетског првенства уследила пауза од најмање три недјеље за одмор, нешто што данас не постоји - рекао је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:42