Đani Infantino / EPA-EFE-FOTO: EPA/PETER FOLEY
22/06/2022 u 23:10 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Infantino zaprijetio Kataru: Ili će svi na tribine ili nema Svjetskog prvenstva

Organizator planetarnog šampionata saopštio da utakmice neće moći da gledaju pripadnici LGBTQ

Đani Infantino, predsednik FIFA (Svjetske fudbalske organizacije), poručio je iz Dohe, gdje je bio jedan od govornika na biznis forumu, da Katar ne smije selektivno ukazivati gostoprimstvo navijačima tokom planetarnog šampiona.

U suprotnom, neće ni biti organizator Mundijala.

-Na posljednjih nekoliko najvećih takmičenja, više od 50% igrača je bilo vrijeđano, to je velika brojka. Sada je mnogo gore. Društvene mreže se danas koriste za uvrede na rasnoj osnovi i diskriminaciju. Mi ćemo nastaviti da tragamo za takvima i blokirati svakoga ko vređa igrače na društvenim mrežama - istakao je prvi čovjek FIFA.

Ova arapska zemlja je pod lupom raznih organizacija za ljudska prava, sada i od FIFA, zbog toga što je tamo zabranjena homoseksualnost, te oni pripadnici LGBTQ manjina koji planiraju put na Svjetsko prvenstvo opravdano strahuju za svoju bezbjednost.

Iako iz zemlje domaćina Mundijala dopiru pozitivne virbracije po ovom pitanju i uvjerenja da su svi dobrodošli, niko nije potpuno siguran kako će to da izgleda u praksi kada se reke navijača budu slivale u Katar sa svih strana svijeta.

-Ako Katar ne želi da ukaže gostoprimstvo svakome, neće ni biti organizator Svjetskog prvenstva. Svjetsko prvenstvo je događaj koji okuplja sve ljude - rekao je Infantino, koji je u isto vrijeme pohvalio Katar kao državu koja je, kako je rekao, samo poslednjih nekoliko godina napredovala koliko i Evropa u posljednjih 100 godina.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 23:32