Masimo Brambati / - FOTO: LA REPUBBLICA
21/01/2023 u 13:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Italijan strepi posle smrti Mihajlovića i Vijalija: Uzimao sam tablete kao slatkiše

Legendarni fudbaleri Siniša Mihajlović i Đanluka Vijali preminuli su nedavno nakon borbi sa teškim bolestima

Odmah se u Italiji nakon odlaska fudbalskih legendi počela provlačiti priča o supstancama koje su fudbaleri krajem devedesetih i početkom 21. vijeka.

Tema se proširila, o njoj je pričao i Rumun, Florin Radočaju, koji je u Italiji igrao za nekoliko klubova, a oglasio se i Masimo Brambati, nekadašnji defanzivac Barija, Torina i Palerma.

- I ja sam uplašen, ali prije 20 godina, kada sam progovorio da sumnjam na doping u olimpijskoj reprezentaciji, dobio sam pismo od Fudbalskog saveza Italije u kojem su mi otvoreno prijetili. U društvu nekih čija imena neću pomenuti uzimao sam Mikoren tablete kao slatkiše. Tada to nije bilo zabranjeno, ali posle je i te kako bilo zabranjeno. Takođe sam uzimao i Anemin, supstancu koja nije bila doping, ali čije sam efekte osjećao. Nisam osjećao umor, bio mi je ubrzan rad srca i imao sam bolje reflekse - rekao je Brambati za La Republiku, prenosi Kurir.

On je poručio i da je uplašen za svoje zdravlje.

- Imao sam 20 godina i tada su mi govorili da ću imati bolji učinak na terenu, čak je bilo i trenera koji su se naljutili ako ne pristaneš da uzmeš ono što ti daju. Danas, kada čujem šta se dešava igračima iz mog perioda, pomolim se Bogu za zdravlje - zaključio je Italijan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 01:53