Никола Јањић / -Фото: Приватна архива
02/01/2022 u 11:13 h
Б. КнежевићБ. Кнежевић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јањић: Не постоји популарност која може да ме промијени

Пажња која ми се у поклања у медијима јесте огромна. Једино што је битно, сада могу да видим себе на телевизији и да се не постидим, казао је Јањић

Док још једна година трчећим кораком одлази у историјy, будућност је ту одмах испред нас. Нестају последњи листови с календара. Колико год је година за нама била тешка, пуна изазова, лијепе и позитивне приче, попут оне коју са наме дијели за новогодишње празнике фудбалер Сутјеске Никола Јањић дају нам снагу и подстрек да у нову закорачимо ведри, подсјећајући нас на ону чувену мисао – да мале ствари чине живот вриједним.

Шта бисте пожељели нашим читаоцима у 2022 ?

-Прије свега желим здравље људима и њиховим породицама. То је најважније. Волио бих без обзира на тешкоће, да навијамо једни за друге. Да пружамо подршку једни другима. Мислим да је подршка потребна и младима и старима и онима који су обесхрабрени, и онима који имају неки ентузијазам да праве велике ствари. Волио бих да сви боље живимо. Живимо занимљиво вријеме, узбудљиво, узнемирујуће, који има свој оптимизам, али и пуно песимизма.

Дакле, добро дошли у свијет Никола Јањића ! На почетку "само краће" упознавање. Обожава фудбал, "експлодирао" у 2021.., Увијек је спреман на разговор, расположен и харизматичан, искрен и без длаке на језику, одговара на свако питање. Безбрижно детињство, играње фудбала сатима у Шавничкој улици, у Кличеву. Омиљени спорт почео је и да озбиљно тренира прво у ФК Андерби.

-Данас заиста ријетко можете да видите дјецу која играју фудбал испред куће, зграде. Дефинитивно, данашњи клинци, не живе као ми, који смо од јутра до увече дане проводили напољу, а у кући улазили само да бисмо јели. Неопходно је правити добар баланс.

Никола у сваком тренутку и на сваком кораку манифестује одмјереност и умјереност, односно препознатљиво домаће васпитање, понијето из породичног дома. И спортски живот може да испише роман са лекцијом из и поруком којој коментар није потребан. Емоције у људима буде најснажнију енергију.

Да бисте дали 100 одсто у свему што радите, кључ је у доброј организацији. Наравно да немам времена за неке ствари, али се не жалим.

Да ли вас је бар мало промијенила ова медијска присутност у 2021. ?

-Не бих да звучи као фраза, али ја се заиста нисам промијенио. Оно сам што и јесам и сматрам да не постоји популарност која може да ме промијени. Пажња која ми се у поклања у медијима јесте огромна. Једино што је битно, сада могу да видим себе на телевизији и да се не постидим. Да не говорим о ситуацијама када је потребно да се појавим пред мноштвом људи. Јасно ми је да је сва ова пажња последица спортских резултата. Зато не желим да се представљам као неко ко нисам, нити било шта да кријем. Остао сам искрен.

Суштина обично стане у једној ријечи. Ипак не постоји та метафора и тај епитет који би достојно описали Николу. Николу, спортисту, младића, благог, толерантног, промишљеног. Како су породица, пријатељи, и уопште они који вас окружују, реаговали на твоје одлична издања?

-Нису били изненађени, они који ме добро познају. То су моја породица, тренери, најбољи пријатељи. Годинама су уз мене и знају колико могу. Дугујем велику захвалност, свим који су ме досада тренирали.

Скромност је по схватањима нормалних људи врлина. Неки ту категорију више и не признају, кажу да је већ одавно стигло неко вријеме лудо и да човјек мора да истиче своје вриједности. Питамо Николу сматра ли да је његова скромност, ненаметљивост, можда и грешка ?

-Не, ни случајно. Моје је да на терену покажем шта знам, остало су само логичне реакције. Не ваља бити гласнији у медијима, него на дјелу. Увек се трудим да дам све од себе. Не оптерећујем се другим стварима..

Са киме најчешће дијелите радост?

Са породоцом, са најдражим особама. И утјеху, најчешће, наравно потражим у кругу породице, која ми је увијек била ослoнац у животу. Родитељи Небојша и Маријана, сестре Николина, Нађа и Мија.

Година, којој бројимо последње сате, вам је била берићетна.

Презадовољан сам, оправдао сам очекивања. Само да тако наставим.

2022. Никола Јањића ?

Биће моја.

Као члан Сутјеске, или  ...

- Ко зна, највероватније до љета у Сутјесци, а послије, нека то остане тајна. Није немогуће да и током ове зиме промијеним средину, иако ме уговор веже са Сутјеском. - закључио је Никола Јањић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 07:37