Stadion Monumental / -FOTO: RIVER PLATA
04/06/2023 u 10:32 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jezive scene iz Buenos Ajresa: Ubio se čovjek na Monumentalu

On je sa gornjeg nivoa tribina skočio na nivo ispod, doživio ozbiljne povrede glave i preminuo na licu mjesta

Važe Argentinci za strastvene navijače, možda i najprepoznatljivije u svijetu sporta, ali u tom zanosu nekad pretjeraju.

Jezive informacije iz Buenos Ajresa obišle su planetu pošto se jedan navijač River Plate ubio tokom meča sa Defensa i Hustisijom.

Tragedija se desila na stadionu Monumental, kad je sa gornjeg nivoa, tribine Sivori Alta, gledalac skočio na nivo ispod.

Pao je sa visine od 15 metara i posljedice su, nažalost, bile tragične.

Čim je publika shvatila šta se desilo gestikulacijama je stavila do znanja zvaničnicima da nešto nije u redu, posle čega su se kapiteni Franko Armani i Ezekijel Unsain, u dogovoru sa sudijom Fernando Rapalinijem, saglasili da je najbolje za sve da se meč prekine u 27. minutu, pri rezultatu 0:0.

Realno govoreći, kome je poslije svega do fudbala.

Mediji u Argentini su se isprva uzdržavali da objave šta se tačno desilo. Jedino je bilo jasno da je jedan ljudski život izgubljen.

„Dok smo stigli do njega već je bilo kasno. Radilo se o čovjeku koji je preminuo na licu mjesta, pošto je pretrpeo ozbiljne povrede glave. U pitanju je bio pad sa više od 15 metara visine“, pojasnio je Alberto Krešenti, direktor Hitne pomoći.

Sat vremena poslije prekida meča oglasio se River zvaničnim saopštenjem u kome navodi rečenice koje sugerišu da je riječ o samoubistvu.

„Jedan navijač je skočio sa tribine i poginuo na licu mjesta. Tribina Sivori Alta, za koju je preminuli gledalac imao godišnju propusnicu, bila je ispunjena 90 odsto kapaciteta. U trenutku pada nije bilo intervencije trećih lica. Ujedno je potvrđeno da nije bilo nasilja na tribinama“, poručili su sa Monumentala.

U međuvremenu, stadion je evakuisan, a po nalogu lokalnog tužioca, galerija Monumentala, sa koje je bao nesrećni gledalac, zatvorena je na 24 sata kako bi se prikupili dokazi koji bi moglo da pomognu u rasvjetljavanju slučaja.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:04