Стеван Јоветић / - Фото: Твитер
22/08/2021 u 21:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јоветић: Изабрао сам Херту јер је клуб са богатом историјом

Црногорски нападач Стеван Јоветић јуче је одиграо 50 минута за Херту у поразу тог тима до Волсфбурга 2:1

Јоветић је љетос стигао у њемачки клуб и тако постао тек трећи фудбалер у историји који је играо у пет најјачих лига Европе.

- Одлучио сам се за Херту, jер jе то добар клуб са богатом историjом, одличним стадионом и навиjачима. Причао сам са Фредиjем Бобићем (спортски директор Херте), коjи ми jе представио клупски проjекат у наредних пар година, што ми се свидjело. Разговарао сам такође са фудбалерима коjи су играли у њемачкоj лиги и исто су ми рекли сва наjбоље о Херти. Тако сам одлучио да дођем и комплетирам играње у свих пет наjjачих лига у Европи - рекао је Јоветић у разговору за "Алџазиру Балканс".

Наш нападач причао је и о репрезентацији Црне Горе која је у својој групи у квалификацијама за Мундијал трећа са шест бодова.

- Задовољан сам постигнутим резултатима Црне Горе са шест бодова из три утакмице. Искрено, жалим за ремиjем против Норвешке, jер мислим да смо га заслужили. Али, шта jе, ту jе, има jош много да се игра, па се надам добрим резултатима у даљем току квалификациjа - рекао је Јовета.

Нападач Херте зна која су гостовања у квалификацијама најтежа за црногорску селекцију.

- Очекуjу нас сигурно тешка гостовања код Турске и Холандиjе, селекциjа коjу су учествовале на недавном Еуру. Они су фаворити, али нећемо се предати унаприjед и тражићемо нашу шансу. Добили смо Летонију 2:1 на старту у гостима и увjерен сам да ћемо против ње опет освоjити три бода. Фаворит jе Холандиjа, jер има веома квалитетну репрезентациjу - казао је Јоветић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 23:22