Јоветић и Шћекић спремни за Норвешку / - фото: ФСЦГ/Филип Филиповић
09/10/2021 u 14:42 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јоветић: Можемо да играмо са Норвежанима

– Нисмо у сjаjноj позициjи, али има jош доста до краjа. Идемо утакмицу по утакмицу. Морамо бити мирни и паметни у Ослу. Вријеме је да и нама крене – рекао је најбољи црногорски фудбалер

Прво од четири „финала” у квалификацијама за Свјетско првенство фудбалери Црне Горе су успјешно орадили. Убиљежили су побједу у Гибралтару (3:0) и то без најбољег играча Стевана Јоветића.

Меч са Гибралтаром jе био добар. Ушли смо у утакмицу како треба, отворили противника на вриjеме, што jе било много битно, а након тога имали смо jош доста шанси и славили са 3:0. Све то jе супер и за самопоуздање и за припрему утаккмице са Норвешком – дао је своје виђење меча Јоветић.

Ас Херте је поручио да је био на клупи јер је таква била одлука стручног штаба, а не евентуални проблеми са повредом.

Могао сам да играм, али било jе све како треба што се резултата тиче и ниjе било потребе да улазим и ризикујем, jер је терен био лош – појаснио је Јовета.

Подгоричанин је на брифингу „црвених” поручио да је спреман да помогне друговима.

Супер се осјећам, тренирао сам последње двиjе-три недjеље и играо за Херту.

„Соколови” се налазе на четвртој позицији Г групе са 11 бодова. Гледају у леђа лидеру Холандији, која је сакупила 16, Норвешкој, која има 14 и Турској, са 12 бодова.

Искрено нисмо баш у сjаjноj позициjи, али хвала Богу, добили смо синоћ и сада jе много боља ситуациjа. У игри смо, али има jош доста до краjа. Идемо утакмицу по утакмицу – на жели Јоветић ништа да обећава.

Ситуација је сада јасна и не баш „ружичаста” за тим Миодрага Радуловића.

Уколико желе до друге позиције и у бараж за Свјетско првенство, Црногорци морају побиједити све мечеве до краја квалификација, а остали су им дуели са најјачим репрезентацијама у групи. Први од та три је у понедјељак у Ослу против Норвешке.

Играмо против озбиљне репрезентациjе, неће бити лако, али увиjек вjеруjем у себе и момке и мислим да можемо да играмо са сваким.

Црногорци су одлично играли у првом дуелу са Норвежанима, али су Скандинавци славили минималну побједу под Горицом. У односу на дуел у Подгорици, Норвежани ће бити ослабљени за нападачки тандем Халанд–Сорлот, који је уједно најјачи дио репрезентације „викинга”.

Чуо сам да им не игра неколико играча и сигурно да jе то за нас добро, али имамо и ми наших проблема. Сматрам да је коначно вриjеме да се нама окрене нешто како треба – рекао је Јоветић.

Најискуснији црногорски фудбалер као олакшавајућу околност наводи чињеницу што он и саиграчи у дуел у Ослу улазе из позиције аутсајдера.

Мислим да треба растерећено да уђемо у меч, jер уколико будемо ушли са морањем и императивом побjеде, могао би то да буде само контраефекат. Морамо да будемо мирни и да тражимо резултат, али наравно не главом без обзира – закључио је Јоветић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 10:55