Мирко Марић / - фото: ФСЦГ
23/09/2021 u 14:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кадеткиње у Албанији чекају ривалке по мјери

Изабранице Мирка Марића ће на првом квалификационом турниру за Европско првенство играти са домаћом репрезентацијом и Азербејџаном

Селектор свих женских селекција Мирко Марић обjавио jе списак кадеткиња за квалификациони турнир за Европско првенство у Албаниjи.

„Црвене” ће први меч одиграти у петак од 16 часова против домаће селекције.

Три дана касниjе у истом термину Црногорке састаjу са Азербеjџаном.

На турниру у Албаниjи се састаjу екипе приближног квалитета. Домаћа селекциjа jе благи фаворит, приjе свега због чињенице да играjу на свом терену. Покушаћемо да у првом мечу дођемо до позитивног резултата. Наш други противник, Азербеjџан, остварио jе напредак у женском фудбалу у претходном периоду, што се може видjети по резултатима њихових сениорки у квалификациjама. Оваj формат такмичења jе врло добар и права прилика за дjевоjке да напредуjу, што нам jе циљ у узрасту кадеткиња. Ипак, како се ради о квалификациjама, учинићемо све да изборимо што бољи резултат у прве двиjе утакмице – пренио је ФСЦГ изјаву Марића.

Селектор Црне Горе ће рачунати на 20 фудбалерки.

То су голманке: Jована Жугић (Дурмитор), Аjша Калач (Даниловград), одбрана: Тања Малесиjа, Андреа Вукадиновић, Нела Колић, Анастасија Ракочевић, Анастасија Булић (Даниловград), Миа Батуран, Влада Миловић (Младост 2015), везни ред: Лидиjа Станић, Лариса Ђурковић, Миа Вукчевић (Младост 2015), Анђела Голубовић (Економист), Саниjа Пачариз, Катарина Чађеновић (Даниловград), Ивана Боричић, Леjла Бамбур (Брезница), напад: Татjана Осмаjић (Економист), Ана Кривокапић (Обилић) и Боjана Томашевић (Даниловград).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 04:17