Јован Калуђеровић / - Фото: WWW.FSCG.ME
04/07/2021 u 20:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Калуђеровић: Биће нова скупштина и нови предсједник

Бивши фудбалски судија поручује да скупштина ФСЦГ од 30. јуна, поред тога што није легитимна, није имала ни кворум

Некадашњи фудбалски судија и кандидат за предсједника Фудбалског савеза Црне Горе, Јован Кауђеровић обратио се јавности саопштењем у којем наводи да су дешавања на изборној скупштини ФСЦГ, 30. јуна, потврда да је његова одлука да се не појави на истој била исправна.

Калуђеровић је поздравио одлуку делегата коjи ниjесу присуствовали састанку и на таj начин показали, како је навео, да има велики броj фудбалских радника коjи поштуjу прописе, не пристаjу на уцjене и мисле своjом главом. Таквих људи, сматра Цетињанин, има и међу онима коjи су гласали по свим тачама дневног реда и они ће убрзо бити дио нове већине.

Сjедница скупштине и да ниjе била забрањена, ниjе требала бити одржана због непостоjања кворума! Ево како. Од 27 делегата три су учествовала у име Удружења клубова Сjевер, коjи су незаконито изабрани (како jе констатовао надлежни државни орган) - Драган Дрљевић, Jонуз Љушковић и Златко Магделинић. Миленко Мића Мараш jе до избора новог извршног одбора незаконито био и члан скупштине и члан извршног одбора. Ервин Тошић и Веселин Миjач су супротно Закону о спорту и Статуту ФСЦГ истовремено чланови скупштине и извршног одбора. Невjероватно – објашњава Калуђеровић.

Некадашњи арбитар поручује да Мараш, Тошић и Миjач нису криви за ову незаконитост, већ ФСЦГ, коjи ниjе смио да верификуjе њихове мандате, односно да их бира у извршни одбор.

Представник Удружења судиjа и инструктора Вељко Бошковић изабран је незаконито и учествовао у раду сjеднице без одлуке о именовању. Додатно, постоjи основ сумње да jе у том поступку извршено кривично дjело. Сваки дан добиjамо додатне информациjе о незаконитом раду руководства ФСЦГ, па осим наведених вjероватно има jош сличних случаjева. Колико законито изабраних делегата jе учествовало у раду незаконите скупштине 30.06? Када се узме у обзир наведено, циници би констатовали да друге незаконите радње и опструкциjе ниjесу страшне: одређивање рока за предаjу кандидатуре супротно Статуту ФСЦГ; тражење докумената за моjу кандидатуру супротно закону; лажне информациjе о роковима за промjену делегата; недостављање основних информациjа неопходних за процес избора – наводи се у саопштењу.

Калуђеровић каже да се сусретао са нападима од стране особа блиских руководству ФСЦГ коjи су из различитих друштвених кругова и оних за коjе су избори за предсjедника ФСЦГ политика у наjгорем смислу риjечи.

Неистине и полуистине о мени, износили су аналитичари друштвених прилика, политичари, већина медиjа – наводи Калуђеровић и закључује: – Деjан Савићевић, наjбољи црногорски фудбалер свих времена, уз све наведено и злоупотребу положаjу у сврху избора, не може законито да побиjеди Jована Калуђеровића, фудбалског судиjу са Цетиња. Jа не одустаjем. Немам ни право, узимаjући у обзир колико ме клубова и спортских радник подржава. Ангажовао сам тим угледних правника коjи ће искористити сва правна средства да омогуће организовање законите скупштине ФСЦГ и процесуира све оне коjи раде незаконито. На краjу, да ли jе побиjедио фудбал ако незаконитоj скупштини ниjесу присуствовали представници половине клубова прве и друге лиге Црне Горе!? Биће нова скупштина и нови предсjедник.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 06:30