Репрезентативац Комора / - Фото: Твитер
29/01/2022 u 14:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Комори кажњени због броја на дресу

Афричка фудбалска федерација казнила је репрезентацију Комора са 17.000 долара

Због „непоштовања броја на дресовима” Комори су кажњени 5.000 долара. Још 2.000 долара мораће да плате због изазивања одлагања почетка утакмице против Камеруна у осмини финала Купа афричких нација. За крај им је изречена и казна од 10.000 долара због непоштовања ковид-прописа.

Комори су одиграли утакмицу против домаћина турнира иако нису имали голмана у тиму. Први чувар мреже Бен Боина се повриједио на последњој утакмици групне фазе против Гане, а резервни голмани Али Амада и Мујада Усени су били позитивни на ковид.

У недостатку голмана рукавице је навукао Чакер Аладур, лијеви бек француског друголигаша Ајачија. Посао је урадио најбоље што је умио и нико га није кривио за пораз од Камеруна (0:2).

Да би могао да брани Комори су морали да га пријаве у дресу са бројем 3, како је и лиценциран за Куп афричких нација. Такав голмански дрес нису имали, па је Аладурова „тројка” љепљивим тракама написана преко Усенијеве „шеснаестице”. Афричка фудбалска конфедерација, која је и прописала да екипа мора да игра иако нема здравог голмана, процијенила је да је такав поступак Комора „непоштовање броја на дресу” и казнила је Коморе са 5.000 долара.

Афричка фудбалска конфедерација није објаснила како су Комори изазвали кашњење почетка утакмице за два минута.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 21:33