Felipe Endrik / -FOTO: REAL
16/12/2022 u 11:01 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kraj sage: Endrik u Realu od ljeta 2024. godine

Madriđani dobili trku za supertalentovanog napadača Palmeirasa

Dogovor je postignut, 16-godišnji Endrik stiže na "Santjago Bernabeuu" juna 2024. godine.

Jurili su supertalentovag Brazilca evropski giganti Barselona, Pariz Sen Žermen i Čelsi, a na kraju ga je Real namamio u Madrid.

Dileme više nema jer je klub na zvaničnom sajtu potvrdio da je postignut dogovor sa tinejdžerom i njegovom porodicom i da će se Endrik preseliti u redove madridskog velikana jula 2024. pošto postane punoljetan.

Po sličnom modelu koji je pratio dolaske Vinisijusa Žuniora i Rodriga, dogovoren je transfer čuda od djeteta za koje se vjeruje da će u narednih petnaestak, 20 godina gospodariti evropskim i svjetskim fudbalom.

Real će platiti Palmeirasu 35 miliona eura fiksno, a klub iz Sao Paula će na osnovu bonusa moći da prihoduje dodatnih 25.

Kako Vinisijus ima 22, a Rodrigo 21 godinu, djeluje da je ideja Reala da Španijom i Evropom gospodare sa brazilskim napadom.

I pomenuta dvojica stigla su u Madrid kao tinejdžeri i obojica su plaćena po 45 miliona eura.

Endrik ima priliku da dobro "prešiša" tu sumu.

Ne bi Real istresao toliki novac da u tinejdžeru na vidi napadača budućnosti u rangu Erlinga Halanda i Kilijana Mbapea koji mu se izjalovio iz ruku prvo prošle godine, a zatim i minulog ljeta.

Zanimljiv detalj se prethodnih dana provlačio u priči o Realu i Endriku, a to je da je njegova svita tražila garancije da mu se nijedna mega-zvijezda neće naći na razvojnom putu, a tu se prije svega misli na potencijalni napad na Erlinga Halanda 2024. koji su evropski mediji predviđali.

Nastaviće Endrik da trenira sa Palmeirasom, koji je sa Endrikom napravio rekordu prodaju.

Do sada je najviše zaradio slanjem Gabrijela Žezusa u Mančester Siti, 32 miliona eura, pa se golgeter Arsenala sada pomjera na drugo mjesto na kojem je bio transfer Matijasa Vinje u Romu vrijedan 13 miliona.

U narednih nekoliko otputovaće sa porodicom u Madrid da se upozna sa klupskom infrastrukturom, stadionom, trening centrom...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. maj 2024 10:12