Karijera za ponos / EPA-EFE-MATTEO BAZZI
05/06/2023 u 01:28 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kraj velike karijere: Ibrahimović rekao dosta!

Osvajao šampionske titule u četiri različite zemlje

Gotova je još jedna velika karijera - jedan od najboljih napadača svijeta Zlatan Ibrahimović odlučio je da se penzioniše u 41. godini. Odlučio je da kaže dosta.

Navijači su mu u posljednjem meču koji je Milan odigrao protiv Verone priredili koreografiju za pamćenje. Na ogromnom transparentu na tribinama nije stajalo uobičajno "goodbye", već je pisalo "godbye", što bi u prevodu značilo "Doviđenja, Bože". "San Siro" mu je klicao, a onda je Ibra neočekivano odlučio da stavi tačku.

– Došlo je vrijeme da kažem zbogom fudbalu! Mnogo je sjećanja i emocija na ovom stadionu. Kada sam prvi put stigao, dali ste mi sreću. Drugi put, dali ste mi ljubav. Hvala mojoj proodici i svima koji su mi bili blisku na strpljenju. A hvala i mojoj drugoj porodici. Igračima, treneru i njegovim saradniciima zbog odgovornosti koju su mi dali. Hvala i direktorima na ukazanoj prilici. Na kraju, iz srce, hvala navijačima. Dočekali ste me otvorenih ruku i ostaću Milanista čitavog života. Vrijeme je da kažem zbogom fudbalu, ali ne i vama. To je previše teško, previše je emocija. Vidjećemo se, ako budete imali sreće. Forza Milan i zbogom - rekao je Ibrahimović, koji nije mogao da zadrži suze.

Ima čime Ibra da se podiči. Nastupao je Malme, Ajaks, potom Juventus, Barselonu, Pari Sen Žermen, Mančester junajted, Inter, LA Galaksi, i Milan. Tresao je mreže 511 puta i osvajao šampionske titule u četiri različite zemlje. Liga šampiona mu je ostala nedosanjana, ali je sa Junajtedom 2017. stigao do trona u Ligi Evrope, dok je sa Barsom bio prvak svijeta. Za reprezentaciju Švedske upisao je 122 nastupa i postigao 62 pogotka.  Čak 11 puta je bio nominovan za Zlatnu loptu, ali je nijednom nije osvojio (2013. bio četvrti). Zlatna kopačka je završila u njegovim vitrinama 2012.

Ove sezone na terenu proveo je svega 144 minuta jer su ga mučile povrede, ali je uspio da postane najstariji strijelac u istoriji Serije A. Karijera za ponos.

Jedan je Ibrakadabra!

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 18:29