Liga kreće u subotu / -FOTO: TEGBAL SAVEZ CRNE GORE
19/02/2024 u 09:33 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kreće nova sezona u tegbalu

Uz ljetnji dio nadmetanja na otvorenom, treća sezona Montenegrin Tegbal League (MTL) donosi i "zimsku ligu"

Novo izdanje Crnogorske Tegbal lige, čiji je generalni sponzor kompanija LOB, počeće u subotu i biće u drugačijem formatu u odnosu na dosadašnja izdanja. Uz ljetnji dio nadmetanja na otvorenom, treća sezona Montenegrin Tegbal League (MTL) donosi i "zimsku ligu", tokom koje će se održati tri turnira u dvoranskim uslovima, a prva stanica je Podgorica i Sportsko-kulturni centar Univerziteta Crne Gore.

Tokom 2024. održaće se osam turnira širom države, a uvodna tri takmičenja biće u zatvorenom - nakon Podgorice, Herceg Novi i Bijelo Polje okupiće najbolje crnogorske tekere 30. marta, odnosno 27. aprila.

-Velika prednost tegbala je to što je prilagodljiv različitim uslovima. Ljeti uglavnom organizujemo turnire na otvorenom, zbog atraktivnosti lokacija i same promocije njihovih turističkih i potencijala za rekreaciju, ali ove godine došli smo na ideju da se proširi liga i na zimski dio, odnosno da počne nekoliko mjeseci ranije, zbog sve većeg interesovanja ljudi za Teqball-om u Crnoj Gori. Stoga smo odlučili da krenemo još u februaru u zatvorenim uslovima, u kojima se organizuju i neka od najvećih takmičenja. Sami turnir Evropske Tegbal turneje u našem glavnom gradu održan je u dvorani, i imamo iskustva sa organizacijom, u tom smislu. Očekujemo veliko interesovanje i prijave novih ekipa, ali i učešće već iskusnih naših takmičara, koji su u tegbal priči od samog njenog pokretanja u Crnoj Gori. Vjerujemo da će nova sezona biti zanimljiva, pogotovo što je prošla pokazala da je velik broj tekera značajno napredovao i unio neizvjesnost u samo takmičenje. Pozivam sve kojima se tegbal sviđa da se prijave i oprobaju se u jednom veoma interesantnom sportu, poručio je predsjednik Tegbal saveza Crne Gore, Milorad Šutulović.

Na uvodna tri turnira nove sezone biće zastupljene tri kategorije. Uz najatraktivniju, muški dubl, prijave su otvorene za mušku pojedinačnu kategoriju i za mješovite parove.

Kao i prethodnih sezona najbolji crnogorski tekeri imaće priliku da kroz MTL turnire izbore mjesto na velikim regionalnim i internacionalnim takmičenjima, poput Jadranske Tegbal lige, turnira Evropske Tegbal turneje i takmičenja Svjetske Tegbal federacije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 09:47