Draško Božović  / -FOTO: FSCG
30/08/2023 u 22:00 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kup Crne Gore: Božović matirao Nikšićane

Tuzani eliminisali prošlogodišnjeg osvajača Kupa, Budućnost ubjedljiva u duelu sa Podgoricom

Derbi prvog kola Kupa Crne Gore igrali su na DG Areni Dečić i Sutjeska Meridianbet. Bolji su bili Tuzani, slavili su sa i tako Nikšićane ostavili bez mogućnosti da odbrane trofej osvojen prošle sezone. Sastav trenera Juraja Jarabeka je odigrao bolje prvi dio susreta, a već u 17. minutu imali su zicer. Augusto je nesebično odložio loptu za Draška Božovića, ali je golman Sutjeske odlično reagovao i sačuvao mrežu. Ipak, u 41. minutu kapiten Nikšićana nije uspio da izađe kao pobjednik nakon šuta Božovića. Iskusni fudbaler i povremeni reprezentativac Crne Gore je odlično izveo slobodan udarac sa 17 metara i pogodio za 1:0. Nikšićani su u drugom poluvremenu tražili izjednačenje, a najbliži su bili u 76. minutu. Matanović je odigrao odličan pas za Vuković, koji se našao sam ispred Nikića. Međutim, golman Dečića je sjajno reagovao i odbranio.

Budućnost nije imala problema u duelu sa gradskim rivalom Podgoricom. Plavi su kao domaćini slavili ubjedljivo sa 4:0 golovima Orahovca, Grbića, Sekulića dva puta.
Identičnim rezultatom Kom je na Zlatici pobijedio Berane, dok je Petrovac kao domaćin u primorskom derbiju savladao Grbalj sa 3:0. Dva puta se u strijelce upisao Slobodan Babić, a jednom Aldin Adžović.
Bokelj je na Starom aerodromu bio bolji od OFK Mladosti Lob.bet, dok je Rudar u Danilovgradu trijumfovao protiv Iskre.

 

Rezultati

Dečić  - Sutjeska Meridianbet 1:0

Budućnost - Podgorica 4:0

Petrovac - Grbalj 3:0

OFK Mladost Lob.bet - Bokelj 1:2

Kom - Berane 4:0

Iskra - Rudar 1:2

Jezero - Arsenal 1:0

Jedinstvo Franca - Mornar 0:1

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 19:32