Sa meča u Dortmundu / EPA-EFE-FOTO: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF
09/12/2023 u 20:56 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lajpcig osvojio „Vestfalen“

„Bikovi“ slavili sa 3:2, u meču u kojem su od 15. minuta imali igrača više

U jednom od derbija 14. kola Bundes lige, Lajpcig je u Dotumundu sa 3:2 pobijedio domaću Borusiju. Izabranici trenera Marka Rozea stigli su do trijumfa sa kojim su pretekli „milionere“ na tabeli, mada treba istaći i činjenicu da je Borusija od 15. minuta igrala sa igračem manje posle isključenja Humelsa.

Gosti su poveli u 32. minutu kada je Bensebaini postigao nesrećan autogol u pokušaju da loptu izbaci posle kornera. Primljeni pogodak trgnuo je Dortmund koji je ubrzo zaigrao hrabro, pa je posle prilika Menijea i Ozdžana i stigao do izjednačenja zahvaljujući rezervisti Niklasu Zileu u poslednjim trenucima prvog poluvremena.

Početak drugog dijela igre nije donio dobre stvari domaćinu koji je primio gol u 54. minutu kada je Kristof Baumgartner povukao kontru i odlično se snašao posle udarca Simonsa i „bikove“ dovedo nove prednosti. „Milioneri“ su nakon toga krenuli na sve ili ništa što je ostavilo mnogo prostora Lajpcigu da prijeti preko kontranapada. To je na najbolji način iskoristio Jusuf Poulsen koji je povisio prednost gostiju u prvom minutu nadoknade vremena. Dva minuta kasnije Niklas Filkrig je postavio konačan rezultat.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 13:38